Så blev den då äntligen av, resan till Eriksmåla. Fick ju i höstas erbjudande om att köpa en jordfräs av vännen Erre. Tänkte först att den skulle bli hämtad i november, men då var Erre upptagen när jag inte var det och tvärtom. Sen blev det ju lite hektiskt i det hemmet när dom galningarna satte igång att flytta just före jul.

Så var det ju också spännande att åka och se det nya hemmet i verkligheten och så framkom det ju här i bloggarna att ananders var mycket intresserad. Så vi samordnade och for iväg idag på förmiddagen. Kl 10 hämtade jag upp Anders där han bor norr om Kristianstad och så for vi iväg över Lönsboda, Ryd, Tingsryd, Linneryd och Lessebo. Mestadels var väglaget bra, bara vägar, utom en bit efter Lönsboda där det var lite isigt i kurvorna.

I Eriksmåla, vid den förra bostaden mötte Erre upp. Där hämtade vi ut fräsen ur ladugården och lastade in i bilen.

Arkivbild från Erres blogg:
Bild


Så till det nya hemmet, som ligger en knapp mil utanför Eriksmåla.


Så fick vi en liten åktur runt i byn och en liten rundvandring på bostället. Så ett litet besök inne hos svärföräldrarna i deras nya fina hus. Sen blev det lunch i det nya fina köket och lite senare fika.




Det blev ju verkligen ett riktigt trevligt besök. Som alltid lika roligt att träffas och nu med trivsamt sällskap på resan också så var det en mycket bra söndag. På hemresan tog vi vägen från Tingsryd ned till Karlshamn. Det hade ju hotats med snöfall och då är de större vägarna ett säkrare kort. Det är dessutom inte mycket längre den vägen. Tur hade vi i alla fall och mötte inte snöfallet förrän på slutet av hemresan.

Tack Erre för det trevliga besöket och tack Anders för gott ressällskap!

5 kommentarer | Läst 3197 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre sön 11 feb 2018, 22:05
Tack själv totte.

Alltid kul att träffas och prata ansikte mot ansikte. Och det var bra att du pratade ihop dig med Anders. :-bd
En riktig bra dag.
av ananders sön 11 feb 2018, 22:36
Det var en trevlig biltur med en säker förare bakom ratten och man blev behandlad som en kunglighet vid varje avstigning. :smile:
Bara den röda mattan som saknades. :wink:
av totte sön 11 feb 2018, 23:17
man blev behandlad som en kunglighet vid varje avstigning


Alla framsätespassagerare i min C5:a får VIP-behandling just nu. ^:)^

Innerhandtaget på passagerardörren är nämligen sönder :lol:
av Slurfi mån 12 feb 2018, 00:17
Det verkar fint att åka Cittra
av totte mån 12 feb 2018, 01:21
Rent kungligt.