Den 30 november, händelsevis samma dag som Kalle dussin kilade runt hörnet så lägger även vårt ADSL näsan uti vädret, enär Telia i sin outgrundliga vishet avser att nedmontera kopparnätet. Våra högvördiga styrande här i landet har ju sedan länge frånsagt sig allt ansvar för huruvida landet skall fungera eller icke och överlåtit detta på den allvisa marknaden. Så det gäller alltså nu att anskaffa sig ett mobilt bredband enär den fiber vi har mest kommer från diverse rotfrukter.

Så dagens underbara äventyr. Kollar på hitta.se var Telias butik kan finnas. Enligt Hitta finns den i Solna. Tro det. Provar med Eniro, jo på Östra boulevarden t o m i rätt stad. Hustrun och jag ger oss iväg, det är hon som hittills stått för vårt abonnemang och numera kan ju ingen ingen göra något åt någon annan enär det krävs bankid. Väl framme, parkerat, erlagt avgift och fnattat på i en halv kilometer så står man där som ett fån och studerar skyltarna på fasaderna. Inte f-n finns där nåt Telia. Går in nånstans intill och frågar. Jo dom flyttade ut till C4 (shoppingcenter utanför stan) för ett par år sen. Lite sena där på Eniro kan jag nog tycka. Kollade förresten senare på Google-maps, dom hittar det.

Tillbaka till bilen. Det som givetvis är det tunga traumat är att jag betalat hela 10 kr för parkering helt i onödan, det kommer jag nog aldrig riktigt över. Nå, väl anlända till C4 så hittar vi Telia-butiken.

Visst kan vi teckna ett mobilt bredband, det är ju enkelt. Nä men att behålla vårt gamla fina telefonnr och kunna använda vår väggtelefon, neeeääää, det är nog komplicerat. Det har ju gått bra innan med bredbandstelefoni. Njaaa, njäää, ja det kan kanske gå men då måste det vara nån tillsats och så förresten så går det det ju ändå inte att flytta över abonnemanget som hustrun står för. Det som vi numera inte kan administrera utan att skaffa ett bankid för henne, enär man ju snart behöver bankid för att öppna sitt eget kylskåp.

Hursom så kommer vi fram till att eftersom det i vilket fall inte går att få nån ordning på det där med telefonen, så beslutar jag enhälligt att skjuta upp den frågan så får vi fixa en mobil till hustrun sen.

Jaha så var det då det här med epost. Har vi ju haft på telia.com i en jädrans massa år. Så den adressen är ju numera registrerad på en massa ställen där man har kontakter och affärer. Nähä, se det går inte att flytta över dom från det gamla abonnemanget till det nya. Varför? Nä det vet man ju egentligen inte fast det är ju så att numera kan man inte teckna nya mailadresser hos telia. Så att …

Man blir ganska trött. Idén med att vara kvar hos Telia var ju att kanske kunna ha kvar telefonnr och mailadresser. Nå det blev i vilket fall ett mobilt bredbandsabonnemang, vad jag kunnat se så är det inte bättre nån annan stans och jag orkar inte ränna runt på fler ställen just nu.

Men nu har jag alltså funnit gratismailen mail.com som uppenbarligen inte hör till varken Google eller Microsoft och som verkar funka. Så det får bli den. Så skall man bara uppdatera på alla ställen. Jag hatar det digitala samhället, men som den hycklare jag är så är det ju ändå förbålt smidigt att köpa böcker och skriva räkningar via nätet och surfa på forum och sånt.

8 kommentarer | Läst 1290 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Jocke91 tis 16 nov 2021, 21:01
Kan bara hålla med om att digitaliseringen ställer till med problem.
Det heter allt allt ska bli smidigare men när man studerar det hela lite utifrån så ser saker och ting lite skrämmande ut. Människor går från att vara sociala och lite allmänt händiga varelser till digitaliserade zombies som inte kan släppa blicken från sin telefon.
av tallen100 tis 16 nov 2021, 23:58
Ett jäkla elände är vad det är, vissa saker är väl bra men dom skulle väl inte behöva ta bort allt som funkar och som folk vill ha kvar.
Man blir avigt inställd och allmänt grinig på hur det är,
Så kommer fortsätta att vara en "vrång bakåtsträvare" 😎
av Elmhult ons 17 nov 2021, 06:50
Inga positiva kommentarer om Televerket eller statens aktivism mot landsbygden så jag håller tyst om det. Men jag har protonmail.com. Schweizisk email. Krypterad och absolut inte amerikanskt. Har fungerat bra.
av sundelius ons 17 nov 2021, 11:23
😅
Väl formulerat
av totte ons 17 nov 2021, 23:48
Jomen Jocke. Jag gillar forum och det är bekvämt att handla, men å andra sidan leder det ju till att det snart inte finns nåra specialaffärer kvar med udda grejor. Menar, var hittar du en Riktig Järnhandel i dag?

Instämmer tallen, blir så sne på att man bara tar sig rätten att säga upp det som i realiteten varit ett kontrakt med samhället i evighet. Bakåtsträvare i alla länder förenen eder!

Lindrigast så Elmhult.

Tack sudden!
av totte fre 19 nov 2021, 15:22
Mobila bredbandet startades idag. Fungerar som förväntat. Alltid något. Ny mobil inköpt till hustrun, Doro 2424, en s k pensionärstelefon med minimalt med finesser och rejäla knappar. Inväntar nu SIM-kortet till den.
av totte fre 19 nov 2021, 17:37
SIM-kortet låg i brevlådan. Hustruns mobil är igång och nu skall det bara underrättas en mas folk och tandläkare och sånt om nytt telefonnr. För min egen del har jag kört med mobilnumret länge. Men det är ett J-A bök med epostadresser, vissa ställen är det så ini h... krångligt att fixa en ändring.

Kan ju inte undanhålla er vad som hände på en ehandel. Där kunde man enbart ändra sin epost genom att maila till kundtjänst.

Eftersom epostadressen också var användarnamn så skrev jag:

Min epost ändras till

(min nya adress korrekt skriven)

Dito användarnamn


Och vad tror ni mitt användarnamn är nu? Jo naturligtvis "Dito" 🤣
av tallen100 lör 20 nov 2021, 03:04
🤣🤣🤣