Ja nu grävde jag ju inte en grop åt andra utan åt oss själva. Skulle alltså bara plantera ett lite persikoträd här på framsidan. Så rekommenderas man då från pålitligt håll att gräva och luckra upp en kvadratmeter. Eftersom jag vet att underlaget just här under det ganska tunna matjordslagret består av ganska stenig pinnmo så går det ju förstås inte att luckra utan det måste grävas ur och fyllas på med lucker jord.

Nå, den som gräver en grop åt sig själv hittar väl alltid något. En hel del stenar i knytnävsklassen förstås. Sen klingade det misstänkt stadigt. Spett anlitades. Jomenvisst var det en rätt stöddig kluns. Beslutades raskt att icke förstöra ryggen med att lyfta, bända och baxa. Spettade upp den såpass att den gick att snara med en kätting. Trefoten och spakblocket anbringades.Att stå och med lätta drag i spaken hissa stenen till kärrhöjd får ryggen att känna sig väl omhändertagen. Ett spaklyftblock tillhör de absoluta obligatorierna för varenda husägare med det allra minsta lilla problem med ryggen.Sparrisodlingen har under många år varit omgiven av en pallkrage. Denna hade nu slutgiltigt dukat under för rötan och måste ersättas. Några trallbrädor köptes igår när jag ändå, i andra ärenden, passerade Önnestad där Önne Trä-& Byggvaror finns. Skruvades ihop till en stadig sarg idag.Inga sparrisar synes idag. De senast uppkomna åt vi nämligen upp igår.

3 kommentarer | Läst 388 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq lör 04 jun 2022, 08:19
Snyggt, en rejäl bumling och du fick den rätt på kärran.
av Slurfi lör 04 jun 2022, 08:56
Lugnt och fint kom stenen i kärran. Lite väl typiskt att den skulle ligga där du grävde.
av totte lör 04 jun 2022, 19:36
Hissat upp två klumpar till, inte riktigt lika stora men fortfarande lite för tunga för ryggsäkra lyft. Och i ena kanten ligger det en riktigt rejäl bumling, svarar överhuvudtaget inte på järnspettet. Men den får ligga där, tog ner lite djupare runt om bara. Sa det till hustrun, om jag hade letat i veckor hade jag knappast kunnat hitta en värre plats för att gräva en grop. Grävd är den, det blir återfyll med matjord i morgon.