Min gamla MTB behövde en ordentlig översyn. Bland annat så var däcken fullständigt slut, inte nedslitna, men sidorna hade torkat ihop så det var bara trådar kvar.



Därav följde förstås att det var punka också. Nya däck och slangar inhandlades, liksom billiga lysen och en ringklocka för laglighetens skull. Tvättning behövdes också, den har stått ute en del och det som står ute här får snart ett gröntonat lager av alger. Fasadtvätt är mycket effektivt för sånt.

Så passade jag på att sätta upp två linor med krokar som man kan hänga upp en cykel i. Det funkar rätt bra när man ska justera växlar, smörja kedja och såna jobb. Är förstås bättre med ett riktigt ställ, men för de få tillfällena som jag behöver det för så duger det fint med att hänga upp i linor.



Tog isär, gjorde rent och smorde framhjulslagren som kärvade lite. Detsamma med den ena pedalen. Så smörjning av alla kablar, reglage och växeldonen samt justerade bromsarna.

Nu är den i bra skick igen. Däcken jag satte på är såna som passar bättre här på asfaltvägarna, någon vidare terrängcykling kommer jag knappast att syssla med. På skogsvägar och stigar går det för den delen lika bra med de här däcken,





2 kommentarer | Läst 891 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre tor 19 jul 2018, 00:20
Redo för vätternrundan. 😁👍
av totte tor 19 jul 2018, 16:33
Nej, det är lite för stort vatten, men jag har rundat en något mindre vattensamling idag, som framgår av nästa blogginlägg