Det är dags att börja lite med vinterbeskärningen. Vi har en bit häck av lind som snarare kunnat kallas för buskage.

Jag gallrade ut rätt ordentligt våren 2017.



Planen nu är att kapa ner den till ca tre meters höjd. Vi vill ha den ganska hög för att skydda framsidan bra mot västanvindarna, men så hög som nu är besvärligt eftersom det gärna breder ut sig och det är svårt att komma åt och tukta. För att klara av jobbet utan att klättra på stegar så köpte jag en billig stångsåg.



Visst, en stångsåg från Jula för hundrafemti spänn är inget kvalitetsverktyg, men jag räknar med att använda den mycket lite framöver, nån enstaka gren här och där. En någorlunda kvalitetssåg kostar minimum fyrahundra och det är bara blad med fäste. Sen skall det till ett skaft som kostar minst detsamma. Inte motiverat för den sporadiska användning som jag kommer att ha för den.

Den här funkar, efter omfilning av sågklingan. Den hade så aggressiv tandform så det hakade mest fast i stället för att såga. Med en sågfil var det lätt ordnat. Den var också försedd med sax med lina. Den tog jag bort för den är bara i vägen och en bra stångsax har jag sen tidigare.

Så jag sågade ner ett antal stammar idag, tills armar och axlar sa ifrån.


0 kommentarer | Läst 373 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D