Ja den där gropen blev ju grävd till slut. Tre stenar bröt jag med spakblocket, otaliga mindre fanns det också. Blev klar med den i går e m och idag blev det återfyll med god matjord. Hämtade ett lass med tvåhjularn i stora nedre trädgårdslandet.



Lite mer gick det åt sen, men det blev skottkärran med kompost och några få skyfflar från trädgårdslandet häruppe. Sen planterade jag trädet. Glömde ta nån bild på det och nu är det mörkt.

Att det skulle planteras berodde på att vårt tidigare persikoträd hade behagat avlida i vår. Troligen beroende på för hård beskärning. Lärde vi oss sen, försent alltså, att man får bara beskära ett persikoträd på eftersommaren direkt efter skörd och inte för mycket. Attans! Hursom så skall man inte plantera ett nytt träd där det stått ett liknande innan, därav denna nya grop.

Det gamla döda trädet har jag sågat av och tagit bort, men stubben skulle upp. Trefot och spakblock löste den uppgiften. Man skall inte ha brått när man drar upp stubbar. Med spakblocket sätts det ordentligt drag, sen kan det gärna stå där en stund. Det går av den ena roten efter den andra, man kan höra hur det knäpper ner i jorden. Sen drar man lite till och rätt vad det är så kommer stubben upp.



0 kommentarer | Läst 372 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D