Första insatsen gjorde jag igår. Staplade om den knappa kubik torr ved som är kvar så den ligger åtkomlig innanför dörren i vebon.Nere i björkdungen i hagen finns en del vindfällt, som jag skall ta reda på. Ett par bilder sen i mars.Då var det så blött att det knappt gick att gå och inne i dungen var det insjö. Nu har det torkat upp en hel del. Det står fortfarande blankvatten inne i dungen på sina ställen men inte värre än att det går att göra nåt.

Så jag la på det lilla "flaket" på lunningsvagnen, lastade såg och tillbehör och drog iväg ner i hagen. Vid grinden:


Framme:


Så blev det en stunds motorsågsjobb. Jonsered 520 stod för varvtalen och ljudet. Det var inga farliga träd, inget satt i spänn och inga stora brötar utan det var bara att fälla, kapa och arbeta upp i lugnt tempo.Sen släpade jag hem två stockar. Blev ett par timmars jobb, precis lagom för en otränad gubbe i min ålder.

2 kommentarer | Läst 350 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre mån 02 maj 2022, 20:52
Bra att du får vara i dungen och plocka. Blir endel ved av det där. 👍
av lfq tis 03 maj 2022, 06:59
Trevligt att se den lilla traktorn igen.