Dagens jobb var först att bogsera ut allt som låg inne i dungen. Bitar från två träd, som låg lite illa till, var kvar att få ut. Tog sin tid, behagade hänga upp sig ett antal gånger i stubbar och buskar och annat. Det blir en massa knatande fram och tillbaka. Men allt kom ut. Så var det en del småpinnar på några ställen lämpliga att dra ut manuellt.
Tre lass körde jag hem, högen växer.


Några lass till blir det, och så är där en hel del korta bitar som inte lönar sig att dra med traktorn. Det blir några varv med tvåhjularn och vagnen för att få hem det sista.

2 kommentarer | Läst 1842 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare ons 10 maj 2017, 19:08
Nästa år slutavverkning ;)
av Jocke91 ons 10 maj 2017, 21:18
Ser ut som ett lagom lass med ved. Hanterbar storlek med.
Annonser