Nu så har jag huggit ner det sista trädet i denna gallringen. Bara att vänta på minusgrader, så jag kan börja köra ut. :???: Blir det inte kallt i februari, får jag väl hitta på något. Antagligen fylla med en hel del gallringsvirke. Men vintern är inte över än, så vi vår väl se!

Avslutade med lite smörgallring, några undertryckta granar i ett lite äldre bestånd bredvid slank med.
Annars var det lite blandat björk och tall som blev kvar.


På vägen tillbaka försökte jag dika lite med fyllhammaren. Gav det en timme, något gjorde det väl allt. Fryser lättare om det inte står vatten.

Sen så slog jag till och köpte pannlampa för hjälmen i söndags kväll, efter tips av @Erre. Hade varit bra idag det var lite svårt att se vid halv elva, väldigt mulet.


Då hjälpte det att jag nu äntligen markerat var 3:e meter på måttbandet, så jag slipper leta efter siffrorna. Sparar många sekunder! Men framförallt tappar man inte tempo på samma sätt i kvistningen.


Skogens gula guld piggar alltid upp!


7 kommentarer | Läst 556 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av sundelius tis 21 jan 2020, 22:51
Blev snyggt i gallringen
av Erre ons 22 jan 2020, 06:14
Hoppas du blir nöjd med pannlampan.
av Mangan ons 22 jan 2020, 07:52
Tack @Sundelius.

Jag tror pannlampan blir bra, får se när den testas i skogsarbete. Men tror jag kommer springa många träningspass med den i alla fall, även om den givetvis främst är avsedd för min näringsverksamhet (Hej Skatteverket!).
av Erre ons 22 jan 2020, 11:24
😂 😂
av lfq ons 22 jan 2020, 11:57
Bra svampskogen tydligen och nu blir det väl bra med blåbär efter gallringen. LIte surt i vägen får man tåla, heller det än en massa sten.
av totte ons 22 jan 2020, 12:48
Visst är det lite uppochner när man kan plocka kantareller i slutet av januari?
av Mangan ons 22 jan 2020, 14:28
@lfq, gillar inte när det blir djupa spår. Det är lera med lite stenar i, så när leran spolas bort så är det bara stenar kvar. Kanske har för höga krav. Kan bli lite tufft att ta sig fram också ibland.

Men, det är ju mindre stenigt än tex Hälsingland! :)

@totte, man får ta det onda med det goda. Just dessa var lite sunkiga, så jag lät dom vara. Kanske dags att ta en sväng runt svampställena.