Ja nu var det länge sen jag skrev här, men nu villa jag dela med mig lite av vad som hänt denna vecka.
Jag har ju sen en tid tillbaka börjat köra 810, men nu när vi kommit ikapp ett stort försprång till skördaren, så i fredags hade vi inte en pinne på backen.
Han som är som chef över alla entreprenörer på detta område på stora ringde och ville att jag skulle hugga lite så inte vi behövde göra onödiga flyttar, visst, klart jag sätter mig i skördaren, är ju där jag hör hemma.
Så söndags skulle jag sätta mig i skördaren igen, är ju skit länge sen känns det som, som jag högg senast, har visserligen hållit igång lite under sommaren och huggit med en 1470 iof :grin:

Men iaf, söndags kväll, släppte mig nerför en brant backe, längst ner är det kulturvård, skit också, höll på att köra fast där, orkade ta mig rund och gick längst med en blötkant och risade en väg över där det var som smalast, kom halvvägs över så sjönk det som en sten i vatten :evil:
Bara att börja gå ut ur skogen i mörkret utan ficklampa, efter en halvtimme utan att hitta ut kom jag på. jag har ju gps på telefon, då var jag typ 70m från vägen bara.

Måndag morgon började vi med att dra upp skördaren, var klart på 40min så det var inte så farlig fastkörning tyckte jag.
Sen rulla det på bra till klockan 12, då gick en matarvals motor sönder, bara att börja skruva det.

Tisdag blev det skotaren och för en gång skull gick allt bra utan missöden.

Onsdag som blev en riktig skit dag, allt gick bra ända tills sista lasset, då gick knutkorset sönder på traktordelen vid växellådan och det blev fart på skotaren då jag hade nästan fullt timmerlass på nerför en backe, jag stannande så fort jag kunde men det var trögt att bromsa upp ett lass med bara traktordelen, när jag kom ut forsade det diesel, hål i tanken eller en ledning som blev avsliten. Började skruva loss plåten under maskin och fick se förödelsen, Bulten till knutkorset var av på ena sidan och resten skrot, det har gjort ett klotrunt hål i tanken och en reva på 15-20 cm 2cm bred så det tömde över halv tank i skogen.

Imöra kommer reparatör ut så vi kan få ihop skiten med kardan, blir väll att skruva bort den, köra ut till väg och iväg till verkstad för att byta tank, och det kommer bli ett riktigt skitjobb att göra...

Ska försöka dokumentera det som händer i verkstan med kort så ni får se förödelsen.

4 kommentarer | Läst 28555 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

skogsjan695xl

Huggarmästare

Blev medlem: sön 25 jan 2009, 16:05

Kommentarer

av totte tor 12 nov 2009, 02:10
Jaha, ibland är det bara så men det är lite mystiskt det där med tisdagen, men det var väl för för att invagga dig i säkerhet innan det slog till på allvar.
av Jakob_Patring tor 12 nov 2009, 08:10
Ibland vill jävligheten komma för att stanna en lång stund. Det ska bli spännande att få se bilder på skadorna. En reva på tanken har jag aldrig hört talas om förut.
av masterchief tor 12 nov 2009, 11:07
Inte utan man är glad man inta har kardanaxel på maskinerna...
Iofs så finns det annat som djävlas istället.....
Antar han som planerade åt er inte står högt i kurs sedan fastsättningen....
av skogsjan695xl tor 12 nov 2009, 19:01
Är som ni säger, det går i perioder som det ska krångla mest hela tiden. ska försöka hinna med imöra att ta bilder på skadorna så ni får se.

ang planeringen så är det mitt eget fel, det var inte någon som snitslat i förväg utan jag gick längs med gränsen och stötte på dessa problem, och plus att kartorna hade han som äger skördaren i bilen sin så det var inte lätt att se i förväg hur det såg ut.
Men men shit happens. gick ju bra att få upp den iaf, nu är det en dam där så man kan ha fiskar i om man vill :lol: