ja körningen har rullat på rätt friskt den sista tiden, fullt upp. Lite väl mycke ibland, men men bättre det än att vi ska stå still iaf.
Vi har iof haft riktig skitkörning rent ut sagt, de som har huggit före oss nu, de vet nämligen inte vad sortering och jämndragning är.
De matar allt virke i samma hör så det är inte direkt kul att köra efter dom, men som tur var så är det slut på detta elände nu då dom har slutat köra åt Stora och ska nu köra åt några andra ist.
Fredag förra veckan började vi på ett område eller rättare sagt skulle börja iaf, men det var så vedervärdigt brant så vi tog oss inte upp i skogen en en gång.
Vi har bara 2par kedjor på nu också då banden varit och blivit broddade.
Så det var bara att rulla iväg till nästa område och där var det en basväg över ett skapligt hygge vi skulle över, fullt med snö.
Var inge kul att köra första lasset där innan man fått upp en väg.
Å precis innan gallringen var en brant backe vi skulle uppför, det var precis jag orkade få upp den, skördaren hade kört in från annat håll då den gått bet i denna backe.
Hann med 2 lass där iaf och när ägaren till maskin kom körde han mig till bilen och så.
Senare på kvällen ringer han och tackar för att jag inte hade tankat innan skiftbyte.
För när han skulle tanka efter hans första lass fick han se att ett hjul satt snett. Så det bliv direkt till verkstad.
Så i måndags innan jag skulle börja fick jag åka till Koppom maskin och kolla om de hade någon fälg liggande, men icke, de hade bara nya.
Sen blev det en tur till verkstad med bilen, den var inne på service för 2veckor sen men någon hade glömt at dra åt en bromsnippel när de bytt bromsolja, så all olja hade åkt ut.
Fick en lånebil som tur var så jag tog mig till verkstaden där maskin var.
Det visade sig där då att muttrarna hade skruvat upp sig, satt bara 3kvar, trotts att vi kollade alla muttrar innan vintern. men men.
Vi passade även på att göra service när vi ändå var inne där.

I höstas så hade vi fått fel på stolsbromsknappen så jag hade fixat dit en provisorisk knapp till det så länge.
Så nu skulle vi fixa detta och få ordning på allt det där.
Jag hade mätt kablarna och de var hela ändå upp till kontakten i kretskortet, så felet låg i knappen.
Men trots detta så skulle dom kolla kablarna ändå, fastän att jag kollat upp dom.
Den reparatören som kollade sa också att de var hela, men ändå så skulle chefen på verkstaden kolla kablarna igen, han var så säker på att det var kabelbrott, Men han hade fått dom till att det var brott i armstödet. så han hade skarvat ihop med en ny kabel och lött på en kabel i kretskortet då det var bränt på ett ställe.
Ja nu funkade knappen till stolen :grin:
Men när jag väntade på trailer på tisdag morgon så satt jag och tryckte lite på knapparna där för att kolla att allt fungerade, men icke, knapparna blev jätte konstigt, vissa funktioner blev på fel plats och vissa grejer funkade inte.
Så jag jag in och prata med han som fixat detta och sa hur det var, fick då till svar att det inte är något att göra åt nu, kretskortet är kasst och att han gjort vad han kunnat.
Ett nytt kretskort beställdes och så.
Igår onsdag när jag skulle till maskin möttes man av 3dm snö på vägen till maskin så det var bara att åka hem igen, 16mil åkning i onödan.
Senare på eftermiddagen åkte ägaren till maskin upp för att kolla läget, hade ju kommit 40-45cm snö där.
Han åkte upp till skogen men det gick inte att ta sig upp för den branta backen nu, så han skulle passa på att trampa väg i en gallring som låg precis innan den branta backen, men han fick åka ut igen då det inte syntes vart vägarna gick eller vart virket låg, så nu blir det att åka därifrån och köra en slutavv vi har liggandes.

Lennart (ägaren till maskin) fick dit en reparatör som skulle byta det kassa kretskortet, vilket inte är så svårt, men när han monterat det så funkade inte någonting. så han började kolla runt lite.
Då visade det sig att chefsmekanikern som lött och skarvat i kablarna gjort fel, den kabeln i armstödet som skulle varit av enligt han var hel så han hade klippt och skarvat FEL kabel och så hade han lött på FEL ställe på kretskortet så det var inte konstigt att allt blev konstigt.
Det tycker jag var en duktig chefsmekaniker. Men men nu är det fixat, jag ska bara skarva ihop den kabeln som han klippt av som var hel så är allt som det ska vara.

Ja nog om dessa bravader, hoppas vi slipper såna fel framöver. Är på gång med en skotare till nu, lutar starkt mot en 1010E som jag ska ha och köra efter 2skördare som ska gå enkelskift och 810 ska Lennart ha och köra efter 2andra skördare som också ska gå enkelskift.
Bara att hoppas att det kommer bli så nu.


Här kommer lite bilder som är tagna strax innan Säffle och på verkstaden, var lite fler maskiner där.

Snacka om snö


810D med ett hjul borta.


Rooth skogsvårds 1470D


Rooth skogsvårds 1710D


1270 Pendo


0 kommentarer | Läst 26443 ggr

Mer om bloggaren

skogsjan695xl

Huggarmästare

Blev medlem: sön 25 jan 2009, 15:05