Idag var jag iväg och prata om Ryssland jobbet. det verkar helt OK, bra betalt, 1euro per kubik på skördaren.
Man blev bra sugen, skulle få jobba varannan månad så det var ju helt okay.
MEN förut idag ringde en som jag sökt jobb hos och erbjöd mig jobb på en 890 enkelskift och det är inte så långt bort heller.

VET INTE hur jag ska göra nu, har varken sagt ja eller nej till nått av jobben.
Ryssland lockar med bra betalt och jobba varannan månad, men det är fint att vara på hemma plan också.
Ska man jobba i Ryssland och hugga varje 7dagar i veckan så blir det mycke pengar, hugger man i snitt 300m3 så tjänar man 23000 i veckan, det är ju en hel månads jobb i Sverige.
Är lite orolig för hur man ska skatta, tjänar man bortåt 90000 i mån blir det en jäkla skatt om man skattar i Sverige vet inte hur det är i Ryssland, låt som att vi typ skulle få pengar till ett konto så får vi göra vad vi vill för dom sen.

Jaja får se hur det blir, en bra erfarenhet om inte annat om man jobbar i Ryssland.

Tack o hej

18 kommentarer | Läst 24193 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

skogsjan695xl

Huggarmästare

Blev medlem: sön 25 jan 2009, 16:05

Kommentarer

av GremoNiclas tis 12 maj 2009, 20:26
Känner du för lite spänning och stålars så är det Ryssland. Fast det blir ju mycke jobba om det är 7dagar i veckan. Blir nog segt.
Hemma är alltid hemma. Alltid koll på läget. Köra själv på en 890 låter ju najs. :grin:
av valmet901 tis 12 maj 2009, 21:12
Man är bara ung en gång i livet kör på skiter det sig ta pengarna o dra därifrån. :P

En bra merit när du skall börja jobba i sverige sen....
av skogsjan695xl tis 12 maj 2009, 21:22
7 dagar veckan kan lätt bli drygt med visst då, då är man hemma en månad åt gången och kan ta igen sig, blir ju 6mån semester per år kan man säga. inte alla som har så bra, och pengar behövs. jag kommer inte skriva på nått långt kontrakt isf.
Det känns som det är ett FET + i kanten sen om man söker jobb i sverige.
av ÖSA4ever tis 12 maj 2009, 21:51
Låter ju väldigt lockande med dom löningarna!!Är det guld i träden du ska hugga :?: :wink: En ryss lär väl inte ligga i närheten av dom lönerna :?:
av valmet901 tis 12 maj 2009, 21:56
ÖSA4ever skrev:Låter ju väldigt lockande med dom löningarna!!Är det guld i träden du ska hugga :?: :wink: En ryss lär väl inte ligga i närheten av dom lönerna :?:


Nej skulle inte tro det de har kanske 2-3 tusen i månaden :lol:
av skogsjan695xl tis 12 maj 2009, 22:03
Ryssarna skulle inte ha nått mycke i lön vad jag hörde, vi kommer väll vara 10-12 st på samma ställe, en skördargrupp och sen ska det byggas väg allteftersom vi hugger, ska inte vara över 250m körväg helst, blir för dyrt för ryssarna då. Kommer vara en kock som lagar mat åt alla varje dag :)
Skogen vi ska hugga växer i sankmark så bärande band runt om och ris i vägen är det som gäller, mycke all och gram på dessa område. första området vi ska köra ett test vara ´´bara´´ 50.000m3 sen så var nästa på 200.000m3. Ska väll försöka ha 4svenskar på skördaren som byts varannan månad och ryssar på skotaren.
av ÖSA4ever tis 12 maj 2009, 22:09
Ja när Polacker o ryssar kommer hit å jobbar så har dom inte ens hälften av vad vi tjänar :!: Å när vi drar över till öst så kan vi tydligen bara hova in pengar :???: Världen är bra orättvis :!: :grin:
av stihl tis 12 maj 2009, 22:26
Jobba 7dagar i stöten går väll an men en hel månad i sträck det verkar drygt och hur många timmar om dagen är det då?Så var det sank mark kanske inte blir så många kubik /dag.Det ska ju jävlas och köras fast.
Det är lätt att se sig blind på 1euro/kubik.Men vill du ut på äventyr så är det nog rätt tillfälle.
av Deminer tis 12 maj 2009, 22:28
Vad vantar du pa????
Prova! Du kommer fa erfarenheter for livet! Funkar det inte ar det ju bara att aka hem!
av Niklas H20 tis 12 maj 2009, 23:28
¨vad får du för esättning när det blir haveri o du får vänta 2 veckor på reservdelar?
det senaste jag hörde ifrån ryssland var att dom hade en jäkla problem med bränslet. att det var så varierande kvalite så moderna maskiner tålde inte skiten.
jag ska inte låta mer negativ nu men det gäller att väga in allt.. o det är ju inte bara pengar som gör det intresant att åka över det är ju en jäklig häftig upplevelse o varit där.. Moskva är mer som en vanlig stor stad i europa fast större, men landsbyggden det går inte o beskriva om man inte har upplevt den.
hoppas att du lyckas bestämma dig..
av kjugekarlsson tis 12 maj 2009, 23:45
Låter för bra för att vara sant, min mening dvs.
av XPG tis 12 maj 2009, 23:48
Nej du det är bara å åk!
Sverige och hembyggderna hinner du nog väl se ändå, och sådan skog som huggs i Ryssland tror jag knappast du sett eller huggit i Sverige! Vart i Ryssland e det som gäller??
av stegmaster ons 13 maj 2009, 01:49
kjugekarlsson skrev:Låter för bra för att vara sant, min mening dvs.

när det låter för bra att vara sant, så e det som oftast så det brukar va. :???:
av Engstrand ons 13 maj 2009, 04:18
Man ska nog vara lite kritistkt,med tanke på de negativa grejjerna man läst här åxå om ryssland. Inte bara stirra sig blind på pengarna. Och som sagt,hur har du det med betalningar när skördaren står still då?
Sen blir de ju inte mycket till socialt liv att jobba 7 dagar i veckan i en månad heller. Skulle nog satsat på enkelskift på en skotare tills vidare. Om man ser till det sociala. Men det är jag det,man ändrar väl kanske lite uppfattning ju äldre man blir! (nu lät de som jag börja närma mig pensionsåldern nästan) :P
av Jesper ons 13 maj 2009, 08:32
Tänk på vad Simba sa tidigare nånstans ang. Ryssland...Ryssen vinner till slut i alla fall. Låter det för bra för att vara sant är det oftast det....
av kjugekarlsson ons 13 maj 2009, 08:44
En sak jag funderade över, hur kan en svensk vara värd så mycket i pengar i ryssarnas eget land? Varför kan de inte själv köra till den lönen, utan betala en dyr svensk som ska göra det istället. För arbetskraft har dom väl själv också?
av skogsjan695xl ons 13 maj 2009, 20:26
Jag håller med er om att det låter för bra för att vara sant. Sen som sagt detta om eller rättare sagt när det står still så kanske det tar en vecka att få grejer. och sen allt arbete, vi fråga hur det blir med lön då det står still, fick aldrig nått bra svar på det. Det är ju långt bort också, 150mil öster om Moskva. Det är ju som sagt fint att vara på hemma plan men det vore ändå en upplevelse att vara där och köra, bara tänka sig. 50tusen m3 på samma ställe, bara släta backen.
Sen den marken som är där, ett tu tre så försvinner maskin i nått dynghål. Då står man där med näsan i vädret och inte tjänar pengar, kanske är så illa att den blir sittandes i 2 dar innan den är upp.
Finns ju många nackdelar men ändå många fördelar, som lönen.
De andra som jobbar där tjänar ju inte mer än nån tusenlapp i månaden och så kommer vi och tjänar mulltum. Det skulle inte förvåna mig att de kommer och ska råna en, och de tvivlar säkert inte på att använda vapen.
Jaja får tänka mer på detta, kan ju böra köra 890 iaf och se hur det blir med Ryssland då allt är klart, kan ju ta flera månader innan allt är klart med grejer vi ska ha och sånt. Nått bra att bo i och dusch å toa måste ju lösas på bra sätt.
av skogshasten tor 29 dec 2011, 14:02
Undrar om tradstartan kommtillbaka :) Själv hade jag varit sa paranoid för att fa betalt av ryssen att jag aldrig hade akt ha ha... jag kan tänka mig manga cenariion när alla är borta sista dan och det kontot som skulle klara dig undan svenska skatten tillhör chefen typ