Som några säker sett så är det en norra hallands-träff den 1:a september som jag startat upp.

Eftersom vi ska börja med att träffas på gården så håller jag på med att gå igenom våra områden för att se vad som kan vara intressant att titta på och vad som kan skapa bra diskussioner.

Vi har en röjning som var eftersatt som kan vara intressant, där kan man diskutera vilt-foder, om det är röjt för mycket eller för lite.

Vi har en plantering, där är en del betat, hade vi kunnat göra något mer för att minska betningen?

Vi har kommande avverkningar som är svårtillgängliga.

Hur ser vägar ut, diskussion. Underhåll och planering av vägar. Ska man jobba mer med att lägga ut stickvägar som riktiga vägar och på så sätt ha lite brandgator som är grusade?

Om det kommer någon med en drönare så kan vi se över hur man skulle kunna använda dom i skogsarbete mer än snabba överblickar efter stormar.

Ska bli väldigt spännande att få ihop ett sista schema och skicka ut så dom som kommer kan ha lite önskemål och fundera själva hur dom har det.

3 kommentarer | Läst 1220 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

rejser

Proffshuggare

Blev medlem: tis 26 apr 2016, 13:21

Skogars skog
Mina reflektioner i resan som nyindragen i skogsvärlden och alla dess knepigheter.

Kommentarer

av Fredrik Reuter fre 17 aug 2018, 12:01
Kul! Ska bli spännande att läsa om senare! Lycka till!
av totte fre 17 aug 2018, 18:48
Mycket bra initiativ! Tror att det är något mycket bra att skogsägare får komma samman och diskutera skötsel och allt annat skogligt. :-bd
av rejser mån 20 aug 2018, 12:48
Jag tror också det behövs. Många sitter och funderar på sin kammare eller online som här, men det är ändå något annat att ha någon att träffa eller bolla med i telefon, kan man då hitta någon som man klickar med, eller kolla lite i grupp hur olika tänker och få lite olika synvinklar.
Lägger man sedan på sikt in lite gäster från olika skogsföretag eller ekonomer t.ex. som kan svara på frågor vid olika tillfällen efter önskemål så kan det bli matnyttiga dagar.