Efter stillestånd igår så började de att gräva sig in i tomten idag.



Den gamla septictanken hittad. Tömningsröret avsågat och så pålagt ett överblivet betonglock som täcker över det en halv meter ner.


Den nya slamavskiljartanken på plats.


De gamla rören. Det övre är köks- och badavloppet. Det nedre som just blivit avsågat är från WC-stolen och går till den gamla tanken,


Så alltihop ihopkopplat till nya tanken och rörstumpen till gamla tanken pluggad.


Det blir tyvärr nödvändigt med pump för att få upp spillvattnet till infiltrationsbädden. Pumpbrunnen är här satt bortanför slamavskiljaren.


Tiggde mig till en skvätt överblivet grus, man behöver lite ibland för att fylla i nåt spår och så.


Sista röret, från pumpen till bädden läggs. De jobbade ända in mot halv nio ikväll för att bli klara med så mycket som möjligt.


Så återfyll.


Så här ser det ut nu ikväll uppe på tomten, till största delen återfyllt. En förhöjning skall sättas på på tanken. Ett elrör skall grävas ner till knuten på huset för kabeln till pumpen.


Så vi är nu inkopplade på den nya anläggningen och kan spola ordentligt i toan utan att ständigt tänka på tankutrymmet. Återstår nu bara slutlig återställning av marken.

3 kommentarer | Läst 983 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre tor 24 maj 2018, 21:02
Raskt marscherat.
Skönt att det rullat på så bra.

Alltid bra med lite grus. 👍
av totte tor 24 maj 2018, 22:50
Jo, när jag hörde ordet väggrus så klämde jag genast till med att det skulle va bra om jag kunde få bli vid nån halvkubik i en hög. Och det gick ju fint, tror inte ens jag får nån räkning för det. Skulle jag få det så är det värt det.

Det går undan bra. Mycket duktiga grabbar, mycket trevligt att se ordentliga proffs. Märks att det finns en planering bakom jobbet, grejorna och massorna finns tillhands och samtidigt kunskap och självförtroende att anpassa det som görs efter vad som dyker upp under tiden.
av lfq fre 25 maj 2018, 18:18
Gratulerar.