Ja, just det ja! Verkar som om dom börjar etablera sig här också. Bonden i byn ringde mig förra helgen och önskade att jag skulle skjuta vildsvin. Han hade sett 4st på ett visst ställe. Sagt och gjort så utfordrade jag med gammal potatis (ca100kg) och satte mig i en gammal lada.
Efter en minut kom det ett svin ut men stod hela tiden i fel skottvinkel. Efter ett par minuter försvann det blixtsnabbt, kanske fick det vittring av mig, vem vet?
Hann bara tänka ; Jaha, det var den chansen, så kom det ut ett till och om det var samma har jag inte en aning om men denna gången small det så nu ligget det en ca 70kg gris i traktorskopan.
Ska trikintesta det och är det friskt så blir det till att ta fram grillen och ölen. Vilken sommar det kan bli!!
Har ni några tips om vildsvinstillagning så tas dom tacksamt emot från en vildsvinsnovis :grin:

5 kommentarer | Läst 7986 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

halvproffs

Huggarmästare

Blev medlem: lör 19 jan 2008, 09:18

Kommentarer

av lissnils lör 31 maj 2014, 09:27
Grattis! Vildsvin är kul - sett till jakten. Som bonde/markägare är det väl ett inte fullt lika roligt vilt. Vi har nån "föråkare" här i trakterna (v.dalarna) också men inget jaktbart.
Lämnar recepten åt skribenterna som håller till längre söderut. Men börjar du med att låta grisen hänga 40-60 dygnsgrader så får du nog ett fint och mört kött att slänga på grillen i sommar.
av Uvskogen lör 31 maj 2014, 13:45
Låter trevligt, jag väntar fortfarande på att de ska komma hit!
av Slurfi lör 31 maj 2014, 16:25
Nejnej, vildsvin är en plåga. Förstör och skrämmer folk samt hamnar framför bilar osv osv.
Skjut bort alla asap.
av Ulf lör 31 maj 2014, 21:50
Slurfi har rätt...Vildsvin är en plåga.
Försök inte att skapa en stam med vildsvin för jakt.
Det ordnar dom så bra själva! Typ, som Egyptens gräshoppor...

Vad gäller tillagning så tänk vanlig gris, fast mycket magrare och lite mörkare kött.
Stycka kotletter, karré, skinka,revbensspjäll..ja, allt som finns på vanlig tamgris.
Funkar fint på grillen

Mvh. Ulf
av totte lör 31 maj 2014, 23:39
Som Ulf säger, det är ett magrare kött, kräver mer omsorg vid tillagningen. Det måste genomstekas av häsloskäl, men det bör inte var mer än precis, det blir lätt torrt. En marinering i en oljerik marinad rekommenderas. Vildsvinstek tillreds lämpligen i gryta, där den får puttra i sky, hellre än i ugn där risken för att det blir torrt är stor.

I övrigt instämmer jag med Slurfi, har inte egen erfarenhet men har hört många historier om uppbökade åkrar och trädgårdar, attackerade hundar och annat otyg de ställer till med.