Precis som överskriften säger så packade vi bilen och for till Falsterbo och hästhopptävlingarna. Själv har jag väl varit minst sagt måttligt intresserad av sånt.
Anlände sent på kvällen och där fanns ytterligare Gävle och Hedesundabor. Vi hade hyrt ett hus bara några hundra meter från inträdet så det startade med en trevlig fest.
Var också in till Sturup och hämtade dotter och hennes barn.
Är lite dagvill så jag hoppas att det blir rätt. På lördagen åkte jag in till Malmö för att titta på iff-iff mot Gefle if och det var skön stämning men tyvärr gick det inte vägen för Gefle (3-1)

På måndagen startade vår häst med Malin Baryard i sadeln för kvalet som gick bra (noll fel) Hästen heter Second Chance.

På tisdagen gick nästa kval och alla som tog en nolla gick till final på fredagen. Även det gick bra med en nolla så finalridningen var klar! Det var 180 hästar i 5-åringsklassen som startade och det var 21 som tog sig till final. Sen blev det skumpa och jag hamnade bredvid Maja Ivarsson som är en mycket trevlig tjej. Min dotter frågade mig om jag visste vilken hon var. Javisst sa jag för jag hade sett henne på Så mycket bättre. Jag tror och hoppas att jag är samma person oavsett vilken jag pratar med.

På onsdagen kommer det fler Häsenbor ner och en god vän och jag åkte ner? till Ystad för att se om minnena från skolresan 1967 stämde. Mysig stad med anor!

Vi hann även med att besöka det fina badet i Falsterbo med det klara men ack så kalla havsvattnet flera gånger.

Så kom då fredagen med alla förväntningar och hästskötaren sa att hon verkade i fin form.
En timme före start vid sadling mm upptäcktes att hon gjort sig illa på ett framben i boxen, inte mycket men tillräckligt för att Malin skulle avbryta tävlingen. Surt men ändå ett viktigt beslut och synd om Malin som råkade ur för en liknande skada på en häst ifjol så hon inte kunde starta i OS.

Nästa tävling kommer nog att bli i Skövde om några veckor. Lite annorlunda info i ett skogsforum och jag tvekade att skriva det men nu är det gjort.

Nu är vi hemma iaf och det är skönt att sova i sin egen säng igen. Ha de!

5 kommentarer | Läst 4582 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

halvproffs

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 19 jan 2008, 08:18

Kommentarer

av Uvskogen sön 14 jul 2013, 14:52
Roligt att läsa! Jag skriver också ett sommarinlägg om lite annat, sånt hör väl sommaren till!
av totte sön 14 jul 2013, 15:25
Tråkigt att hästen blev skadad, men det är ju alltid rätt beslut att inte chansa med sånt.

Annars låter det ju som en riktigt trevlig vistelse och vi läser så gärna om lite annat än skogen, det finns så det räcker till om det här på forumet ändå. Kan ju inte precis påstå att min blogg är så värst skoglig, men än har jag inte blivit utkastad för det :D
av lfq sön 14 jul 2013, 15:54
Låter lite chansartat det där med hästar. De verkar vara ömtåligare än vi människor fast man skulle tro att det var tvärtom.
av Robertberg sön 14 jul 2013, 17:55
Igår stod jag längst fram i publiken och sjöng ikapp med Maja på Hasslöfestivalen, alltid trevligt med långa ben!
av Catherine mån 15 jul 2013, 19:12
Vi var också en sväng till Falsterbo. Normalt brukar vi vara där hela tävlingsveckan men i år blev det bara tre dagar. Jag och min man träffades via tävlingarna för 13 år sedan, vi var båda funktionärer. Vi förlovade oss där och för 5 år sedan i morgon, 16/7, gifte vi oss på Falsterbo stranden. Så Falsterbo och tävlingarna har en speciell plats i hjärtat hos oss.