Säsongen för mig är väl lite på upphällningen. Bilen har varit här och hämtat första lasset med talltimmer. 570 spänn fick jag. Pappa bara skoffade och sa "ja det var ju inte så dåligt. Jag fick knappt femhundra när vi högg i början på åttiotalet".

Jodå så att...

Nästa år blir det bara att jag tar det som är på väg att bli överstort och sen röja ordentligt samt hugga upp en massa ved. Aspar i mängder jag jag med så de kan ju få bli tändstickor. Förhoppningsvis inte tändstickor till jaktsabotörer eller annat pack som hatar landsbygden och livet här.

Nu ska jag handla lite bensin till min gamle traktor samt ett gäng duvor för skytteträning. Får nog blir några slugs till grisarna med. Ska se om min handlaren är såpass modern att han har blyfri ammunition. Såg precis ett inlägg från en tysk jägare och han hade räknat ut lite grovt att om varje jägare skjuter fem skott om året på vilt så lägger vi 400 ton bly i skogarna. Känns lite onödigt om det finns alternativ. Men sen eldar ju miljöpartister med kol och köper in sig i oljebolag så vafan... Men nån får ju ta the high road som det heter. Alla kan inte vara dubbelmoralistiska skitstövlar.

Edit: Låttips Happy Anywhere med Blake Shelton (och Gwen Stefani)

Kiwi riding shotgun
4 kommentarer | Läst 432 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Proffshuggare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 22:46

Kommentarer

av Mangan sön 21 feb 2021, 18:15
600 i avdrag då eller? Surt.
av Elmhult mån 22 feb 2021, 09:16
Mangan skrev:600 i avdrag då eller? Surt.


Nej, inga avdrag.
av halvproffs mån 22 feb 2021, 14:23
Löjligt låga virkespriser här i prisdiket. Hade M-s skogliga rådgivare som det nu så fint heter hemma i Fredags och han tyckte inte priserna var så dåliga. Visade fram prislista från -94 och den ville han knappt titta i.
av Mangan mån 22 feb 2021, 18:01
Jaha, 570:- fub då?