Den senaste snön kom ju för ett par veckor sen, nån decimeter som snart sjönk ihop. Senaste dagarnas regn och flertal plusgrader har sett till att det nu är helt barmark, knappt ens några spår efter plogvallarna utmed vägen.

Gröna gräsmattor.


Vintergäcken kikar fram och blommar.


Skogsmarken borta runt vägen till idrottsplatsen är mestadels gammal inte särskilt skött lövskog. Jag har hört motorsågar och för några veckor sen såg jag att det stod en manskapsbod parkerad där. Upptäckte nu idag att där har det gallrats rätt ordentligt.Bara löv, löv- och björkmassa, ektimmer och klen ekkubb och så brännved av ek står det på vältlapparna. En hel del grothögar också, liggar så till att de troligtvis skall flisas på plats.Grått och trist har det varit ett bra tag, även om det varit lite solglimtar emellan. Men det är rätt välkommet med nederbörden, det har varit vattenbrist här och är nog fortfarande i mindre grundvattenmagasin. Idag såg jag i alla fall vatten i bäcken för första gången sen nån gång på försommaren i fjol. Rätt ordentligt flöde var det nu efter regn och snösmältning.Själv försöker jag samla ihop mig till att börja göra något, har varit en otroligt slö period nu i vinter. Vårens husprojekt är tänkt att bli renovering av hallen. Inte nått storjobb direkt, det är bara en fråga om att komma igång. Lite småpyssel finns också, skulle bl a renovera motorn på jordfräsen med nya kolvringar.

4 kommentarer | Läst 513 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog lör 09 feb 2019, 23:29
Vet inte om jag är avundsjuk på dig eller ej, med din gröna gräsmatta :wink:
Trevligt med lite snö, men när det närmade sig metern innan det
slog om till regn, så håller det för en tid.
av lfq sön 10 feb 2019, 10:10
Här också mesta snön borta men sonen och jag fick ändå en fin skidtur innan tövädret kom. Kanske den gröna fina gräsmattan lockar fram renoveringslusten i dig igen.
av Erre sön 10 feb 2019, 17:08
Blir lätt sådär denna tiden.
Men när ljus å värme kommer så får man mer ork över till saker.
av erik tis 12 feb 2019, 00:06
Tyckte det såg riktigt trevligt ut med lite grönt. Själv kravlade jag omkring i skogen med snö upp till knäna i lördags, men har nog hunnit smälta en del sedan dess.