Grannen har rivit ner mycket fin tallskog. Ser ut som Tunguska. Tråkigt. All blåbärsris mosat under en Ponsse skördare, och jag vet att rådjur och en hel del rovfåglar, ekorrar och annat kritter gillade att vara där. Men nu är det ju borta. Men blev otroligt fina virkestravar. Mycket pengar. Och såklart har vi en matta av granplantor planterade av östeuropeiska arbetare att se fram emot.

Det ser ju ut som en våt dröm för miljöpartister som vill utpressa sossarna till nya markstölder och grundlagsbrott.

Och vem kommer att bli straffad här? Jo, jag ligger ju illa till med mitt plockhugg och lövträdssparande. Såna som mig kan ju man ju inte ha förtroende för. När som helst kan jag få för mig att kalhugga varenda skogsplätt. Att vi har bott här i fyra hundra år spelar ingen roll.
Helst ska jag ju inte ersättas heller. Bara rak stöld.

Vilket land vi lever i. Eller delstat i EU vi lever i. För uppenbarligen är våra lagar och regler lika mycket värda som lagtext som min dotters första nedskrivna ord är värda som bygginstruktion för fusionsreaktorer.

I övrigt är min wirekran fortfarande ur bruk.
Bytte hjullager på skåpet. Skulle kosta 5000 på verkstad, jag gjorde det för 14 svordomar och och en förstörd handske. Sen gav vevaxelgivaren upp. Vafan? Min gamla traktor har gått sedan 1958 men en modern Peugeot kan inte gå sedan 2007 utan konstanta omkramningar. Vilket smäck. Och tror inte pega är sämre än andra märken. Volvofanskapet på jobbet låste oss ute när det blev kallt. Volvo - i Sverige. Kallt. Kinaskit.

0 kommentarer | Läst 650 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Huggarmästare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 23:46