Hejsan!

Var ett tag sen man skrev här kan man lugnt påstå..

Men tänkte försöka uppdatera lite vad som pågår och är pågång!

Studierna rullar på och slutet på studie år 3 närmar sig. Man börjar inse att åren rusar iväg och snart sitter man som vännerna som går sista året och söker jobb för fult. Men att tiden rusar iväg är väl ett tecken att trivs och har enormt roligt under tiden!

Men när man sitter och tittar tillbaka på de 3 åren som gått inser man att man har lärt sig en hel del, samt att man har kommit till insikt att man har mer än en hel del kvar att lära sig! Men de är väl som de lärda brukar säga, "ju mer man lär sig så inser man hur lite man egentligen kan". Men de händer ju en del annat förutom att vi sitter och läser och gör de som krävs för att klara av de inte alls lika roliga tentorna. Det jobbas en hel del i kåren som jag har engagerat mig i en hel del där jag lärt mig framförallt viktiga kunskap om hur föreningar drivs och fungerar. Men inte minst har man lärt sig mycket om hur man själv fungerar i grupp och en del hur själv agerar i diverse situationer. Ibland när jag sitter och analyserar de 3 första åren får inser jag lärt mig minst lika mycket viktigt inför kommande arbetsliv inom kåren som innanför skolans väggar. Aktiviteterna inom skolan och kåren skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om men tror jag inte går in i allt för mycket i detaljer.

Men kan skriva lite om övrig tid som har spenderats sedan jag skrev har sist!
Sommaren 2015 spenderades på VMF nord som virkesmätare stationerad på okänd ort för att inte ni ska klaga på att ni fick för lite kubik inmätt på stationen jag jobba på ;) Men de var ett intressant jobb där man fick en ökad insikt i logistik kedjan mellan skog och industri, mycket med hjälp av att prata med alla trevliga åkare! Men man insåg också att det finns att jobba med både på virkesmätnings sidan samt logistiken.

Sen försöker man på den lila tid som är över att försöka hinna med lika projekt på hemma plan. Så de har väl röjts någon hektar gammal åkermark, börjat hugga ved på en annan gammal åker men som tog ur bruk 20 år innan men kan inte mer än säga att det växer bra på dessa marker. (återkommer med bilder och mer info om de senare)

Sen planeras de för en större avverkning som ska täcka kostnaderna för ett vägbygge som är tänkt att genomföras till sommarn. De ska bli roligt att planera och genomföra detta vägbygge, tanken är iallafall att försöka göra så mycket som möjligt själv. Dock så återstår de hur mycket tid man kommer ha under sommarn då man ska hinna jobba och förhoppningsvis få någon veckas semester. (Dock ska ni veta att ni som jobbar och har rätt till 5 veckors betald semester har de riktigt bra jämfört med studenter som de räkas med att du ska plugga heltid 40 veckor om året (och leva på lånade pengar) sen jobba under sommarn för att täcka kostnaderna under de veckor vi inte pluggar och har rätt till studiemedel. oj vad bitter jag låter.) Men ska försöka rapportera hur det går med vägbygget.

För anledningen att jag tvivlar på att tiden kommer räcka till under sommaren är att jag fått jobb på holmen under sommaren. Där ska jag utföra gallring och slutavverknings uppföljning runt Lycksele och Umeå och det som ligger där emellan. Så om ni ser en halv vilsen kille i Lycksele kan de nog vara jag ;) Men som sagt de kommer ta upp ganska mycket tid och energi att ligga och jobba i Lycksele halva sommaren så en del projekt på hemma plan från nog skjutas upp. Dock ska jag säga att jag är sjukt glad att jag fått ett sommarjobb som jag tror jag kommer trivas med och hoppas att de kommer vara utvecklande och utmanade. Hoppas framförallt att jag kommer få vara med och ge entreprenörerna feedback på deras jobb och få prata gallring och avverkning med dem! Kanske finns någon entreprenör som kör åt holmen inom området jag ska jobba på här på forumet?

Men ett projekt som jag tänker ta itu med i perioden mellan skolan slutar och jag börjar jobba är att riva ner det gamla sågverket som vi har på våran gård. Det är bara själv sågverket som ska monteras ner och såghuset ska rustas upp och hyras ut som vinterförvaring åt båtar eller dylikt är iallafall tanken. Dock så så skulle jag helst sälja själv sågverket och hoppas att de skulle få leva vidare på annan ort. Det då de är helt fungerande och skulle tro att de är i bra skick jämfört med många liknade sågar! (mer info om sågverket finns i en annons på marknaden)
Så om ni vet någon som skulle kunna vara intresserad eller är rent av intresserad själv så är de bara höra av er!

Det var lite av de som hänt sen jag skrev sist.
Mvh
Clasandre

2 kommentarer | Läst 1304 ggr

Mer om bloggaren

clasandre

Seniorhuggare

Blev medlem: mån 21 jan 2013, 17:29

ClasAndré
Hej!
Jag kommer från Västerbottens kust land där jag är uppväxt på en gård där det alltid funnits grejer att göra, ved produktion, måla och underhålla byggnader ja allt möjligt som har med landet och livet på en skogsbruksfastighet att göra!
Det är ett liv jag alltid har trivts väldigt bra med men har alltid haft andra intressen som tagit upp stor tid i livet. Men de senaste åren har intresset för skogen och skogsbruket som följd växt, och det är det växande intresset för skogen/naturen och skogsbruk som gjorde att jag valde att söka in till jägmästarprogrammet i Umeå som nu är min vardag.

Men ska försöka ge lite inblickar i student livet samt vad som händer på gården hemma där jag försöker hinna med så mycket som möjligt även om det är tufft med studierna!



Mvh André

Kommentarer

av totte ons 06 apr 2016, 21:46
Ja det var inte igår, fattas bara några dagar till två år sen. Men kul att du hör av dig. Mycket på gång verkar det ju vara och det där med tiden är lite knepigt. Skulle vara bra att hitta den där lådan med all den tid som bara försvunnit, den måste väl finnas nånstans, eller?
av clasandre ons 06 apr 2016, 22:19
Ja tiden rinner iväg ;) Ja de är väl lite för dåligt att ha en uppdaterings frekvens på 2 år ;)