Från den (nästa obligatoriska) tisdags saunan vid kårhuset.

Det var skönt och avslappnande slut på dagen som började men en tenta i matematisk statistik som kändes som att det skulle kunna gå vägen!

Sen så sate jag mig i bilen och besökte en återförsäljare av new holland traktorer och kollade och räknade lite på en ny traktor (td5010). Den såg rätt fin och tror den skulle kunna uppfylla de behov vi har iallafall om vi slår till på en skogsvagn samtidigt!

så får se om det blir en sådan en hur vi bestämmer oss för att göra :)


Men nu till något jag lovat kse att berätta lite mer om studierna och mina tankar om inriktning och lite gran om framtiden!

När jag kom till uppropet den 19 augusti så visste jag inte exakt vad jag hade get mig in på ska jag ärligt säga, jag hade varken lust läst ramschemat ( utbudet av kurser och inriktningar) eller läst mer än de texter som fanns på slus hemsidan om utbildningen vilken är ganska grundligt. Men hade väl en hum om iallafall vilka inriktningar som fanns.

Jag hade väl förstått tillräckligt mycket för att förstå att det är ett program som kommer att ge mig en mycket bred utbildning i botten och lite beroende på vad man väljer för inriktning i framtiden kommer att ge mig en bred arbetsmarknad att välja på. En arbetsmarknad inom skogen och naturen som lockade mig väldigt mycket.

Det är väl mer arbetsmarknaden jag hade målbilden att komma in på i framtiden då jag har en önskan att iallafall från början av min yrkes karriär att hitta ett jobb som inte kommer innebära att sitta på en kontor med vita väggar inrett med IKEA möbler och en dator med ett lagom stökigt skrivbord. utan ett jobb som innebär lite mer fält jobb än så. . Ett exempel på ett jobb som jag tror att jag mycket väl kan tänka mig som ett eventuellt första jobb är virkesuppköpare. Det var den bilden jag hade när jag började.

Sen nu efter hand då man har satt sig in mer och mer i vad vi kommer att läsa för kurser i framtiden så kommer nya idéer och man hittar nya områden som intresserar en! Vilken är mycket motiverande att känna att man har hittat rätt och man blir mer och mer intresserad och nya intressanta kunskapsområden som öppnar ögonen på en! Så då tankarna om att hitta ett jobb som innebär fält jobb kvarstår än idag men nya områden att jobba inom har kommit fram och det har fört tankarna till att man ska verkligen gå in i både studierna och kommande arbetsliv med öppna ögon och armar och välkomna det som kommer och ta in så mycket som möjligt för så småningom om kommer man att hitta den inriktning som passar en själv.

Och den inriktning som står mig närmast just nu är skogshushållning som är lite mer inriktat mot skogsbruk, de andra två större inriktningarna som finns är biologi och ekonomi.

Nu ska jag inte skriva en roman om mina tankar och funderingar utan nu går vi in på det viktiga har i livet!

Fester och de sociala livet!

Det var en grej som slog en ganska fort när man började och under insparken och andra teambildning övningar och aktiviteter var att man hade hittat rätt, och rätt i den mening att man hade kommit till en grupp ganska lika sinade personer! man hittade fort personer som man kom ganska nära.

Men även om man alltid kommer närmare vissa personer än andra (men det är väl ofrånkomligt i en stor grupp) så är det verkligen att man kan hitta ett intresse man har gemensamt med de flesta i klassen, ofta i form av friluft aktiviteter, jakt!!!!, träning för att nämna några. Framför allt så intresset för att vara ute och verkligen uppskatta naturen.

Sen så kan man ju uppskatta naturen från olika synvinklar och det kan ju skapa en hel del debatter i form att, vargdebatter, om det ska finnas hyggen eller ej eller att det är fel att jaga. Men det ska vi inte gå djupare på för det kan bli en rätt lång text de med. Men man kan sammanfatta att det även om det gemensamma intresset för naturen finns så vill inte alla utnyttja naturen på samma sätt.

Men sen har vi ju de oräkneliga fester man har varit på den ena hårdare än den andra.. men i detalj vad som händer där stannar på de olika ute ställen det finns att röra sig på i umeå. Men även här finns det en stark gemenskap i klassen och även till äldrekursare i samband med t.ex. torsdags pubarna men framförallt sittningarna som har en hel del roliga traditioner och sångboken används flitigt! finns säkert någon jägmästare här som säkert kan t.ex. sången orren!


Men nu ska jag ge upp mina tankar för ikväll och försöka ladda för morgondagens ny start av kurs!

Hoppas jag svarade på någon av dina frågor kse! :)

Mvh André

10 kommentarer | Läst 3639 ggr

Mer om bloggaren

clasandre

Seniorhuggare

Blev medlem: mån 21 jan 2013, 17:29

ClasAndré
Hej!
Jag kommer från Västerbottens kust land där jag är uppväxt på en gård där det alltid funnits grejer att göra, ved produktion, måla och underhålla byggnader ja allt möjligt som har med landet och livet på en skogsbruksfastighet att göra!
Det är ett liv jag alltid har trivts väldigt bra med men har alltid haft andra intressen som tagit upp stor tid i livet. Men de senaste åren har intresset för skogen och skogsbruket som följd växt, och det är det växande intresset för skogen/naturen och skogsbruk som gjorde att jag valde att söka in till jägmästarprogrammet i Umeå som nu är min vardag.

Men ska försöka ge lite inblickar i student livet samt vad som händer på gården hemma där jag försöker hinna med så mycket som möjligt även om det är tufft med studierna!



Mvh André

Kommentarer

av Kse ons 05 feb 2014, 00:10
Jo då, hade förstås velat ha lite mer info om dom där festerna. ;)

Har mycket trevliga minnen från studentfester i Umeå, träffade tex. min fru där när jag och en kompis gick upp i fel trappuppgång och hamnade på en annan fest än planerat, efter de mötet blev det förstås tätt mellan resorna till Umeå.
Jag har inte pluggat där själv men ett tag kändes det som hela sälskapskretsen skulle till Umeå och plugga varav några läste till just jägmästare.
Sökte till skogsmästarutbildning i Skinskatteberg och kom in men det blev aldrig att fara, nått jag ångrar idag.
Kör hårt, du har en roligt tid framför dig.
av totte ons 05 feb 2014, 00:14
Studentliv, jodå, det känns igen :shock: :grin: ! Var ett tag sen nu, men det har nog inte ändrat sig så mycket. Intressant också att läsa lite om dina tankar kring jobb och kunskaper. Hoppas nu matstat-tentan gick bra och lycka till med fortsättningen.
av Mangan ons 05 feb 2014, 07:48
Men när du studerade Totte, då var väl ungdomarna ordentligare??? Tja, studentlivet är lite speciellt. Passar några år, sen är man glad det är gjort. :-)
av lfq ons 05 feb 2014, 10:25
Studentfester låter kul, har hört lite hur det går till idag genom sönerna. Jag åkte ibland till Uppsala från Sthlm för att testa det livet på min tid. I Sthlm hade vi ju bara festerna på Kårhuset medan det fanns flera nationer att festa på i Uppsala, minns speciellt Norrlands nation där det ofta var fullt ös och V-Dala som hade de sötaste tjejerna.
av totte ons 05 feb 2014, 10:39
Mangan skrev:Men när du studerade Totte, då var väl ungdomarna ordentligare??? Tja, studentlivet är lite speciellt. Passar några år, sen är man glad det är gjort. :-)


Hmmm, nja, njää, joo, ahh, inte så värst ordentliga :mrgreen:

Håller helt med, är man inte glad att det är gjort efter några år så har man troligen en del problem att ta itu med.
av lfq ons 05 feb 2014, 10:49
totte skrev:Håller helt med, är man inte glad att det är gjort efter några år så har man troligen en del problem att ta itu med.


Jag jobbade något år på ett annat universitet och kom på något sätt in i studentlivet igen vilket jag inte ångrar. Man levde upp på nytt och det har aldrig känts som ett problem. Men det kanske andra ska yttra sig om. :mrgreen: :???:

Undrar just hur PRO-festerna är, har du testat det än totte?
av Robertberg ons 05 feb 2014, 12:11
PRO i samband med totte måste väl stå för PROfessional?
av lfq ons 05 feb 2014, 15:18
obantteg skrev:PRO i samband med totte måste väl stå för PROfessional?


Javisst, något annat har jag aldrig hört. Men vi i PROfessional ska väl också ha fest. :grin:
av clasandre ons 05 feb 2014, 18:07
jo kse festerna är mycket roliga och många historier går att berätta även om jag bara har en termin i ryggen men det är väl som med alla fester ingen blir den andra lik. Men det går ju att sammanfatta ganska bra med att det brukar bli en hel del att gott att dricka sen kan man ju ut trycka sig som att utbudet kan man definitivt inte att klaga på!!

Så är verkligen inte förvånad att du hittade din fru i umeå :) finns något för alla ;)
av Uvskogen ons 05 feb 2014, 18:35
lfq skrev: V-Dala som hade de sötaste tjejerna.


Just det, och en av dem är min fru numera! :grin: