Ja idag var dagen då man skulle kunna gå in och kolla sitt högskoleprovs resultat,
det var med blandade känslor som jag klickade in till rätt sida på datorn.

För det var ju trots allt det första högskoleprovet jag skrivit och hade inte haft någon hum om hur det kan ha gått som man vanligen kan ha när man lämnar en provlokal efter ett mer förberedande prov.

Men jag hade iallafall förhoppningar att få över 0,9 och det lyckades jag med!

jag fick 1,05 som jag är riktigt nöjd över då det var första gången! :)

Så förhoppnings vis kan det här resultatet hjälpa mig att komma in på jägmästarprogrammet till hösten! (Förra året var det längsta intagningen på 0,7)


Sen ska jag försöka få till lite bilder från gallringen jag gjort i vinter här på bloggen! Förhoppningsvis kommer kameran fram när jag till helgen ska köra ut det som gallrats så bloggen blir lite mer än bara svart och vit!


Ha en fortsatt trevlig dag// Andre

3 kommentarer | Läst 13718 ggr

Mer om bloggaren

clasandre

Seniorhuggare

Blev medlem: mån 21 jan 2013, 18:29

ClasAndré
Hej!
Jag kommer från Västerbottens kust land där jag är uppväxt på en gård där det alltid funnits grejer att göra, ved produktion, måla och underhålla byggnader ja allt möjligt som har med landet och livet på en skogsbruksfastighet att göra!
Det är ett liv jag alltid har trivts väldigt bra med men har alltid haft andra intressen som tagit upp stor tid i livet. Men de senaste åren har intresset för skogen och skogsbruket som följd växt, och det är det växande intresset för skogen/naturen och skogsbruk som gjorde att jag valde att söka in till jägmästarprogrammet i Umeå som nu är min vardag.

Men ska försöka ge lite inblickar i student livet samt vad som händer på gården hemma där jag försöker hinna med så mycket som möjligt även om det är tufft med studierna!



Mvh André

Kommentarer

av Tosca tor 02 maj 2013, 19:58
Hur funkar poängsystemet på högskoleprovet, vad är maxpoäng?
av clasandre tor 02 maj 2013, 20:30
80 frågor på verbal och 80 frågor på kvantitativa delen.

sen sätts en poängskala mellan 0.0 till 2.0 på varje del. den skalan är satt beroende på hur alla skrivare har skrivit. Det för att alla högskole prov ska kunna mättas med varandra :)

här kan du läsa normeringstabellerna för vårens prov http://www.studera.nu/hogskoleprovet/fp ... 12406.html


sen när du fått ett värde på varja del prov så slås dem ihop.

mitt resultat t.ex jag fick 0.6 på den verbala delen och 1.5 på kvantitativa delen slår i hop och delar med två =1.05 mitt högskoleresultat :)

om du inte förstod så går det mesta läsa till sig på hemsidan jag länkade :)
av totte tor 02 maj 2013, 22:43
Grattis! Bra resultat på provet om jag förstått saken rätt!