Planerna är att det blir en till vinter där vi ska gallra och sluthugga lite med terri. Har börjat smått men som vanligt så är det ont om tid att få något gjort. Perfekt före att köra terri just nu. Har kört fram 2 lass. På dessa två lass har jag hunnit med en punktering och en brusten drivkedja. Triplexkedjan kostar 1600kr/metern så den är inge rolig att byta men nu sitter det 2 nya där. Bytte olja där i somras, inge vatten i den då men nu var det mer vatten än olja i där. Har varit minusgrader. Mest troligt var det isen som gjorde att kedjan brast men nu har jag haft upp locket och tätat så det borde inte komma in mer vatten där. Får prova att förvara den under tak/pressening i fortsättningen.
Köpte även ett nytt sågverk under hösten. Sällan jag köper nya saker men denna gång blev det så. Ska bli riktigt roligt att prova den fram på vårkanten istället för att skänka iväg virket till bolagen. Börjar man räkna på vad en stock är värd sågad jämfört vad de är värd om man levererar så blir man ju brydd.
Älgjakten är i princip över och det är väll den som tagit upp mycket av den lediga tiden. Fick skjuta en kalv i år. Har sett lite fina tjurar men inte under jakt såklart.

Fredagsmys....
skrot i kedjehuset. Liten magnet behövs för att få upp det.
mer vatten än olja
Montering. Var en ganska värdelös beskrivning som följde med.
Blev skjuten av grannlaget
3 kommentarer | Läst 790 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

caseih99

Nykomling

Blev medlem: lör 27 aug 2016, 13:08

Kommentarer

av Elmhult sön 21 nov 2021, 21:18
Fantastiskt kul att se älgarna så nära kameran.
av Erre sön 21 nov 2021, 22:30
Fin tjur.
Svårt att se på bilden men är det en 12a?

Rejält med vatten i oljan ja. 😬
av caseih99 sön 21 nov 2021, 22:40
Erre skrev:Fin tjur.
Svårt att se på bilden men är det en 12a?

Rejält med vatten i oljan ja. 😬


Var ojämn, 14 taggar
Bilagor