Vårsådden är över för i år på jobbet och det gick riktigt smärtfritt. Det första harvades den 31 mars och både vårkornet, ca 500 ha, och sockerbetorna, 110 ha, var färdigsått den 11 april.

Första veckan redde jag till de lätta och lite steniga bitarna med en Rexiusvält med kross-killringar.Förra helgen servade jag såmaskinen med gödning och utsäde. Ett riktigt lugnt jobb med mycket väntetid. 8)

Den gångna veckan har jag till största delen kört gödning till höstrapsen.

Men på torsdagsförmiddagen fick jag sticka emellan med att försöka få hål i utgödslingen i svinhuset.Igår blev det att göra lite småsaker här hemma.

Müsslin var slut.Tid att byta ut vinterhjulen på sambons bilErsätta fjädern som brast vid sista klippningen i höstax till remspännaren på gräsklipparen.Och att börja med mitt egna vårbruk i min odlingsbänk.Idag har jag kapat vår ved till kaminen.4 kommentarer | Läst 605 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

ananders

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 feb 2011, 12:13

En drängs memoarer
Som titeln lyder så kommer jag att skriva om mitt jobb som dräng på ett större lantbruksföretag.

Jag kommer även att skriva om mina aktiviteter i "min" skog som jag samäger med mina syskon och mamma. Eftersom jag är säsongsanställd på jordbruket så brukar jag ha januari och februari till mitt eget förfogand. Under vintern ägnar jag tiden helst åt gallring :smile: , vilket ibland får avbrytas för uppröjning av vindfällen :evil: . Övrig tid så är det mest röjning, underhåll av diken, och lite underhåll av byggnader och inventarier.

Hoppas att jag skriver nått som är värt att läsa.

Kommentarer

av totte sön 14 apr 2019, 20:05
Trevligt att du är tillbaks med bloggen. Mycket fina bilder. :-bd Ja, dvs den på grisdyngan är väl inte så snygg kanske 8)

Gör ni egen müzli?
av ananders sön 14 apr 2019, 20:14
Finns en liten filmsnutt på svindyngan också om någon skulle vara intresserad. :d

Ja jag gör egen müsslin då jag inte hittat någon smaklig i affären.
av Erre sön 14 apr 2019, 21:22
Full fart på jobbet.
Galna arealer ni har att jobba med. 😵

Är lite roligare att skifta till sommardäcken. 😁
av ananders sön 14 apr 2019, 21:37
Erre skrev:Full fart på jobbet.
Galna arealer ni har att jobba med. 😵

Är lite roligare att skifta till sommardäcken. 😁


Japp full fart framåt.

Vad gäller arealerna så är man nog lite hemmablind men ibland när man kör på ett fält tänker man, "detta fält är lika stort som min föräldragrård,ca 90 ha men fältet motsvarar inte ens 5% av företagets brukade areal".

Att skifta hjul är ett jobb som bara ska göras, men visst det är kanske lite ljusare att skifta till sommardäck.