Var uppe på gården idag för att på förmiddagen snitsla upp gränserna för en kommande gallring, vilket inte borde vara så svårt, bara att knyta lite snitselband runt lite träd :roll: .
De tre första sträckorna var enkla bara att följa två diken och en rågång, men där efter blev det lite besvärligare. Vart går beståndsgränsen ~X( ?
De kan ju vara lite diffusa. Vill ju gärna ha en så rak gräns som möjligt inbillar mig att det blir bättre både för mig och för de som ska utföra jobbet.
Men efter att gått fram och tillbaka fem sex gånger så tycker jag att jag fått till en bra gräns.

Kommer lite bilder nedan.

Jag tog mig även tid till att se om min gamla BM 35:a gick att starta, funderar ju på att åka till Kärrabol den 7 Maj. Inventerade även belysningen på den och den var ju allt annat än laglig. Så en ny lampa fram en ny blinkers och dra fram kablar till baklamoprna, som av någon anledning förre ägaren aldrig gjorde han drog bara kablar till blinkers, måste till om det ska bli av.

Här har en granne städat på tomten och slängt skräpet mitt över gränsstenen. Tur att jag satte stolpen där förra sommaren.
Här var ju det enkelt att snitsla
Ett stenbrott i miniatyr.
8 kommentarer | Läst 3300 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

ananders

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 feb 2011, 12:13

En drängs memoarer
Som titeln lyder så kommer jag att skriva om mitt jobb som dräng på ett större lantbruksföretag.

Jag kommer även att skriva om mina aktiviteter i "min" skog som jag samäger med mina syskon och mamma. Eftersom jag är säsongsanställd på jordbruket så brukar jag ha januari och februari till mitt eget förfogand. Under vintern ägnar jag tiden helst åt gallring :smile: , vilket ibland får avbrytas för uppröjning av vindfällen :evil: . Övrig tid så är det mest röjning, underhåll av diken, och lite underhåll av byggnader och inventarier.

Hoppas att jag skriver nått som är värt att läsa.

Kommentarer

av Tosca lör 09 apr 2016, 18:52
Ja, när det gränsar mot tomtar måste man vara extra noga, vissa vill ha dem ganska flytande - å sen kommer "allmänningen" bakom...
av ananders lör 09 apr 2016, 19:34
Jag har en granne som absolut inte vill ha några höga träd nära sin tomtgräns. Han köpte sin stuga något år innan Gudrun inträffade. Söder och öster om tomten var ett bestånd med 40 årig gran på gamla odlingar så de var väldigt välkända för sin ålder som han ville att jag skulle avverka de träd som kunde nå hans hus. Jag ignorerade honom. Gudrun kom och inte ett enda träd landade på hans tomt och de träd han ville jag skulle hugga ner stod kvar. Nu kom ytterligare önskemål om att jag skulle hugga ner träden och jag sa att jag skulle göra det i framtiden. Per kom och träden stod även pall för den stormen men nu åkte de ner på grund av att beståndet var så skadat att det bara var att börja om. Sen var det tyst tills för ca 1,5 år sedan då började han gnälla om två granar som nu är mellan 10 och 15 meter, har sagt att jag ska hugga ner dem såsmåningom. :roll: .
av Göt lör 09 apr 2016, 19:40
vore kanske läge att plantera något snabbväxande som poppel ;)
av ananders lör 09 apr 2016, 19:44
Göt skrev:vore kanske läge att plantera något snabbväxande som poppel ;)


Nja, jag nöjer mig med självföryngrad björk, men granarna kommer att stå kvar till en förstagallring, åtminstone.
av Slurfi lör 09 apr 2016, 22:27
Sälj marken till grannen, han verkar ju veta bäst?
av totte lör 09 apr 2016, 23:50
Kul med såna där små stenbrott, det finns det många av runt om i skogarna. Där kilades det ut grundstenar till gårdsbyggnaderna.
av isteskog sön 10 apr 2016, 07:30
Råar är ett kapitel för sig! GPS är bra för att veta att man är nära gränsen. 3-5m ifrån gör mycket istället för att ha noll koll. Sen får man leta noggrannare ;)
av ananders sön 10 apr 2016, 17:24
totte skrev:Kul med såna där små stenbrott, det finns det många av runt om i skogarna. Där kilades det ut grundstenar till gårdsbyggnaderna.


Just detta hål kommer ifrån något vi kallar för suggesten. Det är svart diabas som kommit upp i dagen och markägaren bröt loss den och kunde sedan sälja den med en hygglig förtjänst. Det finns gott om dem på vår fastighet, inom tio meter från detta hål fanns två till. Enligt vad jag fått berättat så har det funnits långt gångna projekteringsplaner för ett dagbrott på just svart diabas på en del av vår fastighet men det föll som tur va på att det är för nära samhället.