Förra veckan började med att spola dräneringar på en mosse. Milt uttryckt kan man säga att det var hög tid att göra det, var gott om sörja i ledningarna.

Vi som har har behörighet för sprutmedel fick ett ultimatum att rapsen, 630 ha, skulle vara sprutad för att få gå på påskledighet. Detta fick vi reda på förra fredagen och på fyra dagar skulle det inte vara några bekymmer men när det blåste för mycket både på måndagen och tisdagen blev vi lite nervösa att vi inte skulle bli klara till torsdag kväll.
När det dessutom termometern visade -5 grader på onsdagsmorgonen och vi inte kom ut på fälten förrän 9.30 så var vi övertygade om att vi skulle behöva jobba på långfredagen med. Men med stora fält och vädergudarna på vår sida klarade vi av 360 hektar innan vi slutade för onsdagen.
Nu kändes det rätt lugnt inför torsdagen med knapp 2 sprutor per man kvar trotts många mindre åkrar där 14 av 17 åkrar är mindre än 15 ha och 8 av de 14 är 5 ha eller mindre. Det blev en timmes övertid men vi blev klara och påskledigheten var räddad.Påsken har inte blivit som det var tänkt då sambon blev sjuk så planerna under påsken har till stora delar fått strykas och man fått agerat sjuksköterska i helgen.
Under fredagen var jag dock iväg och hjälpte orienteringsklubben med att resa lite tält inför ett större arrangemang kommande helg.Och igår, söndag, var jag på gården en vända för att spana efter barkborren och hittade dessa i en topp från vinterns avverkning. Såg inte några angrepp på stående träd.4 kommentarer | Läst 801 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

ananders

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 feb 2011, 11:13

En drängs memoarer
Som titeln lyder så kommer jag att skriva om mitt jobb som dräng på ett större lantbruksföretag.

Jag kommer även att skriva om mina aktiviteter i "min" skog som jag samäger med mina syskon och mamma. Eftersom jag är säsongsanställd på jordbruket så brukar jag ha januari och februari till mitt eget förfogand. Under vintern ägnar jag tiden helst åt gallring :smile: , vilket ibland får avbrytas för uppröjning av vindfällen :evil: . Övrig tid så är det mest röjning, underhåll av diken, och lite underhåll av byggnader och inventarier.

Hoppas att jag skriver nått som är värt att läsa.

Kommentarer

av Erre mån 22 apr 2019, 20:19
Gutt att det löste sig med sprutningen.

Hoppas sambon kryat på sig.
av totte mån 22 apr 2019, 23:36
Tråkigt när helgen blir kvaddad av sjukdom. Hoppas även jag att hon bättrar sig och att du slipper bli smittad.

Är det järnhaltigt i den där mossen, färgen ser misstänkt ut?
av ananders tis 23 apr 2019, 11:15
Erre skrev:Gutt att det löste sig med sprutningen.

Hoppas sambon kryat på sig.


Jo tack, det kändes riktigt gott när man rullade in i maskinhallen i torsdags.

Jo då hon börjar återhämta sig, bara medicinerna börjar ge effekt.
av ananders tis 23 apr 2019, 11:23
totte skrev:Tråkigt när helgen blir kvaddad av sjukdom. Hoppas även jag att hon bättrar sig och att du slipper bli smittad.

Är det järnhaltigt i den där mossen, färgen ser misstänkt ut?


Ingen risk att jag blir smittad men det var inte bra på påskafton så eftermiddagen fick tillbringas på akuten.

Det är någon form av järnutfällning som man spolar ut. Vattenbiologerna jublar inte precis när vi spolar dräneringarna i mossarna, något som ska göras vårt 3:e eller 4:e år.