Nu är första veckan på nya jobbet avklarad och helt underbart att man vet när man börjar och slutar för dagen och helgen är fri om man vill. Visst längtar man ut lite när solen skiner men när man tittar ut nästa gång och ser att det regnar eller haglar så är den längtan som bortblåst. Jobbet är rätt så intensivt så tid en går fort om dagarna. Så än så länge känns bytet rätt. :-bd

Igår, lördag, var jag på gården och städa upp efter en slutavverkning. Dels var det att rensa diket från grenar som hamnat här i och städa avlägget på åkern.
Om jag hinner då ska jag springa och kapa roten på bygget efter skördade så man slipper plocka upp dem från avlägger. Det blev fyra fulla skopor.Den enda anmärkningen från avverkningen är att de glömt att plocka upp en överfart som de lagt i diket.Ja just det skotaren missade också dessa pinnar.Tyvärr har nu vildsvinen nu kommit till gården. :twisted:6 kommentarer | Läst 1357 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

ananders

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 feb 2011, 11:13

En drängs memoarer
Som titeln lyder så kommer jag att skriva om mitt jobb som dräng på ett större lantbruksföretag.

Jag kommer även att skriva om mina aktiviteter i "min" skog som jag samäger med mina syskon och mamma. Eftersom jag är säsongsanställd på jordbruket så brukar jag ha januari och februari till mitt eget förfogand. Under vintern ägnar jag tiden helst åt gallring :smile: , vilket ibland får avbrytas för uppröjning av vindfällen :evil: . Övrig tid så är det mest röjning, underhåll av diken, och lite underhåll av byggnader och inventarier.

Hoppas att jag skriver nått som är värt att läsa.

Kommentarer

av sundelius sön 07 okt 2018, 21:49
Trevligt att nya jobbet verkar bra
Vildsvinskött är gott
av Erre mån 08 okt 2018, 04:59
Låter bra ananders.
Hoppas det fortsätter att vara roligt.

Dags att ta jägarexamen nu. 😉
av ananders mån 08 okt 2018, 05:40
Jag har alltid sagt att när vildsvinen kommer är det dags för jägarexamen så nu är det upp till bevis. :d
av Vardon mån 08 okt 2018, 06:18
Skönt med nytt jobb för dig hoppas verkligen det blir bra!
av totte mån 08 okt 2018, 11:33
Glädjande att höra att det börjat bra på nya knoget. Hoppas det fortsätter lika bra! \:d/

Ja fy attan vad grisarna kan ställa till, snabb examen och sen på dom med kulspruta, raketgevär och eldkastare, eller vad man nu får använda. :twisted:
av lfq mån 08 okt 2018, 15:00
Skönt att det börjat bra och lediga helger är nästan lika bra som att vara pensionär.