Måndag: Dubbla Regnfrontar, Huvudsakligen i Östra Svealand
Måndagen ser ut att erbjuda ett blandat väder, med skurar som drar in från sydväst och ett separat regnområde från sydost. De regn- och åskskurarna kommer att förflytta sig långsamt mot nordost, vilket gör att östra Svealand kommer att uppleva den största nederbörden under dagen.

Måndag kväll: Östligt Regn Tar Över
Under måndagskvällen börjar skurarna från sydväst att avta, vilket låter regnfronten från sydost ta över. Detta regn förväntas röra sig vidare in över mellersta och norra delar av Norrlandskusten.

Tisdag: Kortvarig Väderstabilisering
Måndagens regn kommer att beröra norra Norrland under tisdagsmorgonen, och kommer att fortsätta utöva sin inverkan fram till eftermiddagen i de allra nordligaste regionerna. För resten av landet förväntas en tillfällig stabilisering i vädret.

Onsdag till Fredag: Fortsatt Ostadigt
Ostadigt väder väntas återigen när nästa regnfront drar in från sydost under onsdagen. Dessutom kommer det att finnas risk för lokala skurar från väst. I norra Sverige kommer detta regn att förflytta sig nordvästerut under torsdag och fredag. I södra delarna av landet kommer torsdagen att präglas av skurar och en kyligare luftmassa, innan vädret stabiliseras något inför fredagen.

Sammanfattningsvis, om du planerar att vara utomhus i veckan, är det klokt att ha regnkläder och paraply nära till hands!

0 kommentarer | Läst 1958 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

ADWISER

Nykomling

Blev medlem: mån 28 aug 2023, 11:58