Ja varför inte fördriva lite tid med att berätta hur man fördrivit tiden. Tangentbordet blir ju inte utslitet med denna takt...

Jag har börjat med det som är ekonomiskt vansinne, men fullständigt härligt, nämligen ta tjänstledigt för att vara i skogen. Helt enkelt jobba mindre och vara i skogen mer.

Fortfarande ett fint skogsområde, eftersatt så jag är lite rädd att tar jag in en maskin kommer mycket inte att klara sig.

Det hela började strax innan jul när tomten kom med ett rejält paket, en hypro 300.


Tanken är väl att ha den vid div gallringar men även till torrgranar med mera. Eftersom jag redan lagt et ekonomiska tänket åt sidan kan jag ju fortsätta med det.

Men blir jag kung i Sverige ska mitt valspråk vara "Mat går före". Så först skulle kojan göras färdig med invändig upprustning och utvändig hylla för elverket och el till micron. Så nu kan jag lätt värma mat när jag är ute.Det blev magiskt bra som en annan bloggare skulle sagt. Milan i kojan är så stor så innan den värmt nån mat lär väl kojan ha självantänt. Men går raskt att få upp värmen.

Till slut tog alla andra måsten slut och jag kunde ge mig ut med hypron och börja lära mig. Som jag misstänkte saknade jag kranen men men en tyngre maskin på 405an hade inte blivit bra... Väldigt skönt att slippa brosslingen men även att ha en rejälare hög att hämta med vagnen.


Hinner använda den i veckan innan lyftarmen lossnar. Förbrukade all tur eftersom jag kunde åka runt med traktorn och hem och laga. Som tur var bara en stoppskruv som gått av. Bara att göra en ny stopskruv och sätta ihop det igen.
Har man otur med tomten kan man hitta en i skogen...

Annars gallrades det på, ibland bättre om än sena kvällar...

ibland mindre bra


Snö på träden är ju alltid mysigt. Dock verkar det finnas gallringsbehov.


Här har jag ju ändå gallrat innan men kanske vågar ta nån mer...


Högg lite annat med, lite rötgranar för att försöka få fram en gammal kolarkoja.


Sen är det alltid en massa annat som ska göras, lagas, snön ska skottas men så roligt att lönejobba är det inte heller. Hann jag klart med gallringen - nej naturligtvis inte sen kom även snön och jag avslutade...

Får vi se när det blir något mer att berätta om!

6 kommentarer | Läst 4356 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Vardon

Huggarmästare

Blev medlem: tor 09 jan 2014, 20:07

Vardon fördriver tid
Genom att skriva i blogg så slösar jag med din tid som läser den. Det bjuder jag på. Jag förväntar mig inte att nå samma kändisstatus som många andra bloggare, men skulle så ske och jag ska vara med i Fångarna på fortet så lovar jag att ha skogsforumskläder på mig.

Har alldels för långt till gård och skog men försöker vara där mer och mer. Under tiden tycker jag om att skruva, hellre än bra och tycker om att ta något trasigt och förvandla det till något fungerande.

Därimellan brukar jag besöka en väns föräldrar och tvångsarbeta. Det innebär att man tvingar sig till att få arbeta. En bra dag så ser vi inte varandra på hela dagen förrän till kvällen då ost, vin och whisky ska förtäras.

Kommentarer

av Erre tor 22 feb 2018, 23:29
Magisk läsning Vardon!
Kul att det blev en Hypro till slut.

Ser att du har legat i. Du behöver mer ledigt.
av Slurfi fre 23 feb 2018, 00:07
Så kul!
Jobba mindre för att kunna jobba mer -story of my life.
av totte fre 23 feb 2018, 02:02
Ja varför inte fördriva lite tid med att berätta hur man fördrivit tiden.

Jo, det tycker vi här att du gör alldeles rätt i, det har varit lite klent med aktivitet i bloggarna.

Helt enkelt jobba mindre och vara i skogen mer.
...
Men blir jag kung i Sverige ska mitt valspråk vara "Mat går före"

Du verkar har riktigt bra ordning på dina prioriteringar \:d/ :-bd Hoppas du blir kung :d

Skoj att läsa och trevliga bilder!
av lfq fre 23 feb 2018, 17:17
Kul att du är på gång
av ananders fre 23 feb 2018, 20:26
Kul läsning.

Ja att kunna ta tid från det vanliga jobbet är inte så dumt.
av Vardon fre 23 feb 2018, 20:28
Tack alla. Jag hoppas med jag blir kung. Sock kanske inte så troligt. Dels lär personskyddet i en traktor vaea svårt och upprätthålla. Det lär även bli ett jävla liv om kungen tar hypro , koja och fäller ett par ekar på djurgården för att sen står på slottsgården och såga plank.

Även kockarna lär bli sura när de stora middagarna ska delas uppbi matlådor för att värmas i micron