Var ett tag sen sist, har haft lite dålgit med motivationen att skriva ett tag....
Det knallar väl på iaf, har haft en jäkla skrotskog nu under jul och mellandagarna, Bara gran och björk medelstam 0.08-0,10. Skördarn blev klar där igårkväll iaf så då blev det flytt några km till nästa ställe.
Har haft väldigt bra planering nu ett tag, har inte behövt ha trailer sen mitten på nov :) tror det blöir 6 eller 7 avverkningar nu inom larvavstånd.
Det är nog lite bättre på det nya stället tror jag, kartan sa iaf att det skulle hålla 0,22.

Skördarn hade lite småtjafs för sig under mellandagarna, den ville nog vara ledig.
Först en dag så började kapen gå skitsegt, tog ca 2 sekunder innan svärdet nådde stocken!
Så jag pratade med swelog om vad det kunde vara, dom trodde på en reduceringsventil i paketet, så dom kom ut och hjälpte oss med det, var en del att skruva bort för att byta den, vi satte ihop igen och provade kapa..
Nej samma sak fortfarande svärdet gick sakta :(
Jaha vad kunde det då vara?? Kapcylindern? Ja kanske vi slängde dit en ny och provade.... nej itne hjälpte det heller :( efter lite kaffedrickande och telefonsamtal och kliande i huvudena så kom en av swelogmontörerna med en sista utväg, prova skruva upp en plugg på ventilsektionen sitter en backventil där under... kolla om det kommit nåt skräp i den. Och när vi skruvade lös pluggen så ahde ju backventilen gängat upp sig! Så det var bara att skruva ner den igen så funkade det igen :)
Surt bara att ha skruvat ca 5 tim i -20 för ett skitfel man hade fixat på en kvart bara man vetat om det.
När den där backventilen gängar upp sig så kommer den upp och stryper av hålet in till svärd ut sliden, så det var förklaringen till varför svärdet gick sakta.

Och nästa dag fick vi byta kabeln till längdmätningshjulet, höljet hade gängat upp sig från mäthjulsarmen och då skadades kabeln.

igår så gick en helikopterknapp på spaken sönder, så vi fick löda dit en ny.

Sen efter det har den fungerat bra igen :)

Vi hade några riktigt kalla dagar också förra veckan så vi fick stå torsdag fredag då det var kring -30 -35.

2 kommentarer | Läst 3390 ggr

Mer om bloggaren

Valmet 890

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 16 dec 2007, 19:01

Kommentarer

av Anonymous lör 16 jan 2010, 11:12
Samma sak hände för oss med mäthjuls slangen! det hade blivit is bakom den så den låg och böjdes kraftigt varje gång man körde ett träd.
av Jesper lör 16 jan 2010, 12:56
Jag har inte åkt trailer sen jag började köra efter semestern i somras. 8)

Mäthjulsslangen har vi bytt en gång med i höstas, var problem med längdmätningen och vi såg att slangen var av. Ok byta den och en bit av kabeln så ska det väl gå igen. Är rätt så bökigt på SP 451 att byta den. Inte fungerade det för det inte, det var sensorn som var trasig :x. Den tar 10min att byta...

Fast vi bytte hela armen för mäthjulet här i veckan. Efter att swelog bytte lager till mäthjulet så glömde de att limma lagret på axeln vilket gjorde att rätt var det var så hade lagret snurrat på axeln och ätit ner den lite med lagerglapp som följd :evil: .