Så har vi ju suttit här nu ett tag och varit skadeglada över alla snö som fallit övrallt utom just här, där vi hade barmark eller nästan barmark fram till i natt. Nu fick vi en decimeter blötsnö. Jag fick t o m ut och skotta lite, men slungan drog jag inte igång i alla fall, det hade väl varit att ta i.



Bilen fick jag avskottad eftersom vi skulle köra till Tollarp på eftermiddagen. Där fick jag se en tydlig illustration på faran med att inte skotta av biltaket. I ett gathörn kom det en bil från vänster, fick syn på oss som kom rullande. Den andra bilen bromsade och så kom hela lasset av blötsnö på taket och rasade ned på vindrutan. Bara tur att det gick såpass långsamt så inget hände.

Jag var med om samma sak själv en gång för mycket länge sen, och då var det så nära en riktigt otäck smäll så sen dess har jag aldrig kört bil utan att skotta av taket.

Avloppsfrågan ja, som någon kanske minns så fick vi underkänt på avloppet. Entreprenör har kontaktats, vi har fått offert och godtagit den. Vi har kommit överens om att nu vänta till fram i maj - juni när marken förhoppningsvis har torkat upp. Resan till Tollarp idag var främst för att gå till banken, vi behöver nämligen låna en slant för att klara av kostnaden. Med våra förutsättningar så var det knappast något problem, vi hade knappt några skulder på huset och inkomsterna räcker.

Ser fram emot att få avloppshistorien klar, sluten tank är inte den trevligaste lösningen. Kostar en hel del med tömningen och så kan man inte spola som man vill på toan, för då blir tanken full på nolltid.

8 kommentarer | Läst 4048 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av ananders tor 08 mar 2018, 19:04
Ja nattens snöfall kunde vi varit förutan. Ville inget annat än att krypa ner i sängen igen när jag såg det.
av Slurfi tor 08 mar 2018, 20:32
V/A ska bara funka, det finns inget värre än krångel med sånt.
Hoppas det blir en bra och smidig lösning.
av Erre tor 08 mar 2018, 21:14
Ja snö på taket ska bara bort. Antingen rasar det ner vid en inbromsning eller så får bakomvarande det på sig ute på motorvägen.

Håller med Slurfi.
Det ska bara funka.
av totte tor 08 mar 2018, 22:41
Anders, jag tror att vi har rätt lika åsikter om det där vita eländet.

Just det, krånglande avlopp är ett av de otrevligaste problemen, näst efter brand och avblåsta tak och sånt. Vi skall få en rejäl infiltration med trekammarbrunn och med goda förhoppningar om att vi slipper mer trassel så länge vi bor kvar här.
av halvproffs fre 09 mar 2018, 12:29
Det där är ingen skitsak och vad beträffar pengarna så det är det ju inte en piss i havet. :d
av totte fre 09 mar 2018, 19:10
:lol: :lol:

Egentligen så skiter jag i avloppet, det är kommunen som är så pissnödigt angelägen.
av Uvskogen lör 17 mar 2018, 19:35
Bra att fixa sånt där innan du blir gammal och trötter :wink:
av totte sön 18 mar 2018, 13:16
Haha, jo men just det här blir ju ett av de jobb jag inte gör själv. Annars är det helt rätt, se till att hus och hem är i god ordning inför den oundvikliga nedgången i prestationsförmåga som åldern medför. Skall dock dröja ett bra tag om jag får bestämma.