Vi bytte tak i somras, 35 år sen sist. Då jag numera försöker i alla lägen återanvända saker så sparde jag allt betongtegel. Lite spelade det nog in också att då slapp jag kostnaden för en container à 5000 kr.
Nu har det där legat i lite olika högar, både hemma och utkört på olika platser i skogen sen i somras. Nu kommer ju vintern så kände mig lite jagad att få ut det på den väg jag ska köra ut på. Har dragit om den lite men den blev svår bitvis med stor sten och djupa hål. Så idag skulle det fixas. I och för sig så kommer jag förbi och över de mesta numera, men får man bort de värsta hålen och stenslagen så spar det både på rygg och maskin tycker jag.
Ut med gamla vagnen med flak och hydraulmotorn monterad på vagnen. En av det bästa grejor jag gjort (kvar att göra är ett ordentligt styrande hjul fram och eget batteri).

Ingen ide att köra upp för berget med den stora vagnen. Drivningen är alldeles för klen för den tunga vagnen så det går inte. Men det gick utmärkt med min lilla vagn. Så här såg det ut efter en vända

Och så här när jag var klar, eller rättare sagt när teglet var slut i skogen. Det blev förstås inte bara på det där stället, men det här var värsta delen.

Men inte bara arbete och vägar, lunch i bästa kojan blev det förstås. Kära K kom ut och lagade till Kesoplättar med hallon och grädde! Väldigt gott! :d

Så en bra söndag alltså - nu packar jag för att fara ner till Uppsala, men far först i morgon. Egen säng är guld värd som vanligt så hellre tidig morgon än sova borta.

6 kommentarer | Läst 2287 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 17:33

Uvskogens skog i ord och bild
En blogg som pågått ett tag om vad jag håller på med i min (lilla) skog. Köpt för 10 år sedan efter att ha längtat nästan ett helt liv. Nu är det där jag lägger det mesta av min fritid och pengar! :smile:
Försöker videoblogga ibland, får se i vilken omfattning det blir.
Skogen och jag som skriver håller till i Dalarna, ganska mitt i, den flitigt läsaren har förstås listat ut exakt var redan.

Kommentarer

av Hema sön 26 nov 2017, 15:34
Ser ut som en härlig dag! :)
av Slurfi sön 26 nov 2017, 16:51
Härligt att skåda
av lfq sön 26 nov 2017, 17:39
Att dumpa saker i skogen kan ju också räknas som återvinning. I det här fallet blev det också till nytta.
Du utnyttjar verkligen stugan som det var tänkt.
av totte sön 26 nov 2017, 20:39
Härligt att se och läsa!
av halvproffs mån 27 nov 2017, 07:11
Jag vet ju att där i backen behövs det verkligen fyllning . En riktigt stygg backe. Bra att du får användning av teglet.
av totte mån 27 nov 2017, 16:20
Kan bara instämma med halvproffs, jag har också gått i den backen och den är riktigt elak. Väl jobbat.
Annonser