Fint väder i går, så drog till skogs. Hade tyvärr en videokonferens, så det fick bli att ringa in från telefonen. Funkade riktigt bra, faktiskt. Särskilt deltagarna från Holland blev lite imponerande när jag visade runt i gallringen innan mötet kom igång på riktigt. De har ju inte så mycket träd där, stackarna. :)

Det blev en rejäl diskussion om testbarhet av integrerade kretsar, många ingenjörer med åsikter. Så jag kunde passa på ibland att snurra träd.

Ja alltså, Hemas tips om att snurra ner granen som fastnat i björken skulle testas. Tungt var det, men hade inget bättre för mig.


Snurrade lite.

Snurrade lite till

Och ytterligare några varv. Sen så kom den ner. Kanske inget jag rekommenderar, det var tungt.

Dagen efter försov jag mig lite igen - man sover så bra i stugan! - men det gjorde inte så mycket, för det regnade. :sad: Tog mig ut ändå. Skulle fälla ner ett gränsträd som jag missat innan, och vad hände?!?!

Samma jävla björk. :-bd
Som tur var kunde jag vrida lite på trädet så det ramlade ner direkt.

Andra jag problem jag hade var att bestämma vilka trädslag som fanns här. Tydligen var det en rönn längst till höger, den fick stå kvar.Stod ut fyra timmar, sen var det så mörkt o blött att jag gav upp. Batterisågen klarar alltså väta bättre än jag. 8)

Nu är det bara 5-10 träd kvar att ta ner i denna gallringen och sen får vi hoppas på stark kyla.

1 kommentar | Läst 338 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Slurfi sön 19 jan 2020, 23:54
Kul med ny teknik, tänk bara att ha internationella konferenser samtidigt som man snurrar träd hemma!