Har en egen hund och gillar hundar i övrigt. Nu har grannen också en hund som alltid står utomhus och skäller. Hela grannskapet får höra det och jag undrar var gränsen går egentligen? Det är som jag skulle sätta på hårdrocks musik över hela grannskapet det skulle inte tas emot bra. Men hundskall fungerar!?

8 kommentarer | Läst 4090 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Byggonomen

Seniorhuggare

Blev medlem: fre 15 maj 2015, 22:47

Kommentarer

av Slurfi mån 19 mar 2018, 21:53
Intressant fråga, vad säger grannen själv, har ens tänkt på det?
av Röjkvist tis 20 mar 2018, 10:20
Skällande hundar är ett otyg, prata med grannen.
av Byggonomen fre 23 mar 2018, 10:40
Har absolut inget mot hundar har egen men en stor hund som skäller över hela grannskapet som annars är tyst och ligger i skogen känns inte ok. Vet ju att om man säger nåt kommer det bli grinigt men snart spelar det ingen roll längre.
av totte fre 23 mar 2018, 14:42
Det finns en typ av hundar som är såna: Skäller på allt som rör sig, skäller på allt som inte rör sig och om det inte finns nåt att skälla på så skäller dom för det. Ytterst irriterande att ha en sån som granne.

Står den här jycken i hundgård?
av Byggonomen fre 23 mar 2018, 18:59
Den står i hundgård hela dagarna nog när ägarna är på jobbet och den skäller så hela det annars så lugna landskapet blir ett stort hundskall. De får gärna skälla men den här går som en loop.
av Byggonomen fre 23 mar 2018, 19:00
Den förstör ju lugnet för alla faktiskt jag tycker det är konstigt att ingen sagt nåt men det är väl den svenska mentaliteten att vi inte vill stöta oss med grannarna till stor del.
av JensSkoog fre 23 mar 2018, 21:56
Vad man gör eller inte gör så blir det fel.
Gör man intet, så blir man tokig av skällandet, men om man tar det upp med grannen, så blir det ofte fel och krig av det.
Frågade min granne vackert när jag bodde i radhus om han inte kunne låta sin älghund gå på toan lite undan min terrass, eftersom det blev näst omöjligt att vara på terrassen på varma sommardagar. Det blev slut på ett trevligt grannskap.
av Byggonomen lör 31 mar 2018, 14:59
Du har rätt. Det går inte komma överens med "grannar" oavsett det är bara att välja att strunta i det om man inte har någon egen bra lösning för att göra sig av med hunden är ju inte tänkbart kan förmodas och vilka alternativ finns. Mitt förslag om jag skulle säga nåt var att den borde få vara inomhus eftersom den inte är nån jakt hund utan en sällskaps hund men huset är väl lite för flott kanske? Det är som att ha hund på annans bekostnad och ganska mångas. Jaja vi får väl skaffa egen så de kan skälla åt varandra. Minstingen vill säkert ha en snart. :)