Snön kom, i massor. Även om den just nu ser ut att försvinna med regnet som vräkt ner halva dagen och fortsätter nu på kvällen.
Lastade riset från vad jag tror är årets sista fälluppdrag på gård. Känns som om folk går idé så fort snön kommer. Vi får väl se. Har i varje fall varit bra med jobb på den fronten. Försöker få så många intäktskällor som möjligt så erbjuder även snöröjning av garageuppfarter och mindre företagsparkeringar. Tanken är att göra det med min gamla fyrhjuling, få lite avkastning på den också. Så bolaget för hyra den av mig nu, törs ju inte köpa in en för då blir man ju sådär orimligt förmånsbeskattad.
Första försöket att ploga gick sådär. Jag plogade upp en massa grus hos kunden. Plogen grävde ner sig precis som hemma, tänkte det var samma sorts värdelösa grus. Men blev tvungen avbryta, kan ju inte ploga upp grusvallar hos en kund. På vägen hem så erinrade jag mig en tråd på forumet om just detta. Hittade den och justerade plogvinkeln som var alldeles fel. Nu plogar den som en dröm, bättre än någonsin! Världens bästa forum kan också tjäna som minne!

Nå, sista gårdsträdet var en väldigt ful björk som jag inte vet vad de har gjort med. Den hade som en "blomma" som topp och var enorm i botten. Nåja, ner kom den så rutten i mitten den var. Den andra björken var mer av normal art och fälldes även den av svärsonen. Premiär för lite svårare gårdsträd för honom. Det gick alldeles utmärkt, men så är han noggrann och tar det lugnt. Vinschen som jag satt högt upp (med stege) säkrade upp och gjorde att vi kunde köra med lite grövre tjocklek på gångjärnet.
Även min son var med och kvistade och delade träden, rena familjeföretaget. Känns väldigt gott i kropp och själ det.
Så nu hoppas jag att "storbolaget" som jag är med på ett anbud till en större kommun ska vinna. Jag är med som UE med min Bison, en perfekt maskin för kommunala skogar och parker kan jag tycka. Lite återbäring för utbildningarna och inte minst min entreprenörscertifiering. Utan den hade jag inte kunnat vara med. Vi får se hur det går.
Men nu kommer jag få lite mer tid över för egna skogen. Inga stora jobb, gnetar på med min granuthuggning (bort med alla) och underväxtröjning före kommande gallring.
Avslutar med lite bilder så min vän där uppe i norraste Norrland inte känner att jag förbigår hans kommentarer! :wink:


5 kommentarer | Läst 1654 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 17:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av JensSkoog tis 12 nov 2019, 21:08
Bra jobbat, Uvskogen :-bd :-bd

Jag säger alltid till kunder som ska ha bort sådana björkar att det är minst det dubbla med
kvist när den ligger på marken som det man ser innan man tar den ner, därför gillar jag
när dom säger att dom tar riset själv, isär eftersom jag inte har yngre krafter som hjälp :mrgreen:
av Erre ons 13 nov 2019, 06:08
Kul att det rullar på så bra med jobben och fällningarna. 👍
Håller tummarna för bra besked ang kommunjobbet.
av lfq ons 13 nov 2019, 07:46
Lugnt jobb när man har medhjälpare och vinsch vid ruttna gårdsbjörkar.
av Uvskogen ons 13 nov 2019, 16:53
lfq skrev:Lugnt jobb när man har medhjälpare och vinsch vid ruttna gårdsbjörkar.

Ja det är lite av en ynnest när man får båda med sig!
av Slurfi tor 14 nov 2019, 07:35
Fina bilder och intressant läsning.