Lite bilder från anläggning av en ny eucalyptus odling av SEL, nästan vid gränsen mot Vietnam efter ho chi minh stigarna... Som blev kraftigt bombande under vietnamnkriget, man såg fortfarande många kratrar från USA:s tidigare bombräder!

För det första behövs marken undersökas och saneras av icke exploderade bomber från vietnamnkriget.
När den mödosamma och besvärliga och kostsamma bombsaneringen är färdig så vill man ta bort ogräset (bambu och andra snabbväxade "ogräs" ) som finns på den degenerade skogsmarken. Verkar som man tar det som finns att tillgå för det, mindre jordbrukstraktorer och bulldozers! (imponerande och se att de har hjälm på sig)
Givetvis viktigt att ha blöta och vitala plantor,
eucalyptus planta, Man blev faktiskt sugen på att plantera några plantor men fick ej tid till det :) Här verkar avståndet vara extremt viktigt, just på denna trakt som låg långt från något samhälle så tror jag förbandet var 1,5 x 7m. Dvs ej av lika stor vikt att kunna odla jordbruksgrödor på marken.
Extremt ineffektiv plantering, 200 plantor per dag/person.... Man mådde nästan lite dåligt av hur långsamt det gick!
max diametern ligger på 12 cm som man får exportera ut ur laos. (mest pga av att minska utflödet av värdefulla träd från illegala avverkningar)
Raka och fina rader!
Transportfordonen! Spännande men ej speciellt komfortabel resa ---> kommer fler bilder från en spännande tur vid nästa blogginlägg! (skall ej klaga på de svenska "vägarna")
2 kommentarer | Läst 2428 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 18:06

Kommentarer

av isteskog sön 22 jan 2017, 10:55
Plantageodlingar! Och så diskuteras det plantager i Sverige? Finns ju inget som liknar detta i Sverige, inte ens när det hyggesplöjdes förr i tiden .... ;)
av SkogsGotte sön 22 jan 2017, 11:24
Normalt sparas de träd som är viktiga för den biologiska mångfalden även i plantager, och ca 40% av landet består av naturlig skog, 9,5 miljoner ha... Plantagerna står för 360 000 ha varav det mesta är gummiträdsplantager...