Hej på er.
Veckan började ju bra med strålande sol och kring 20-25 grader på dagen. Var ju riktigt härligt att sitta och lasta i värmen. Men även alla insekter gillar ju värme. Det kommer ju fram alla möjliga konstigheter. Värst är ju dom här som kallas Timmerman eller som vi säger här "Timmerskorv". Dom verkar ju kunna bli hur stora som helst :shock: . Jag hatar dom rent ut sagt. Nåja det var ju mysigt att sitta och lasta på kranen i alla fall.

Dock var ju virket långt från vägen, men vad gör det när det är fint väder. Sen fick jag ett annat släp bakom bilen och det blev ju ett lyft. Den har lite kortare dragstång så nu når jag att lasta som jag ska.

Förut var dragstången ungefär 70 cm längre och när man ska lasta långt timmer eller lång massaved så är det svårt att lägga det på plats när jag inte har världens längsta kran direkt :wink: .

Sen råkade jag ut för en allvarlig driftstörning under veckan. Bygeln till Peltorkåporna gick av :shock: :x .

Utan dom klarar man ju inte att leva så det fick bli ett par nya. Tur det hände nära en butik som säljer kåpor så det var bara svänga förbi och köpa nya :mrgreen:.

Dom hade inte ny bygel i lager annars hade jag ju köpt en ny bygel bara.. Går ju förbanne mig inte vara utan dom där. Det är det bästa man kan ha, man kan prata i telefon ostört och lyssna på radio när man vill. En kanongrej. Dom gamla är från 2013 så dom har ju hållit bra och räddat hörseln många gånger. Nu ska jag skaffa hjälmfäste till dom så hamnar dom nog på huggarhjälmen i fortsättningen.

Snygg produktplacering till höger

Livsfarligt att ha i hytten. Räcker ju inte ens en dag knappt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Man borde ju få ut lite ved av den där björkhögen. Det är ju ändå bara en liten del av det lager dom har här i Husum. Det är några kubik.

Senare halvan av veckan innehöll inte direkt samma sommarväder som tidigare.
Regniga London

Det var nästan så man funderade om det blivit höst igen. Några enstaka plusgrader och regn och blåst. Huvva, det var som gemytligt att komma in i hytten när man lastat och få hälla upp en kopp kaffe och vrida på värmen.

Till och med vägarna blev ju mjuka av regnet. Man får se upp med kanterna så man inte får sig en överraskning när framhjulet dyker ner i sörjan :mrgreen:.
Blev ett björklass till Sävar, där har Umeå Energi ett lager som dom gör energiflis av. Och då gäller det att lasta rätt så man inte knäcker bankarna när man styr fram tredje traven för där får man lossa själv.

Men försöker man lägga det nog långt bak så är det inga problem. Annars så är risken att nån stock tar i banken och bryter den framåt när man kör fram skjutbordet. Och det är inte bra.

Då var skiten lastad och sen var det bara att bränna iväg till Sävar då.

På fredagen blev det ett återbesök till Skivsjö för att ta sista lasset. Har grönskat lite sen sist jag var hit


Var samma mysiga väder i fredags. Det regnade lite mindre än under torsdagen så jag klarade mig utan regnjacka. Alltid något

Sen har vi börjat köra ett nytt sortiment i veckan. Normalt har vi bara timmer, barrmassa, lövmassa, rötved/brännved samt "ördra" som är al och sälg och sånna lövträd som går som energived för det missfärgar massan i bruket tydligen. Men från och med måndag så kör vi även klentimmer till massafabrikerna. Suget efter massaved är så stort och sågverken behöver inte klentimmret så man har gjort upp att markägarna får mer betalt för klentimmret så det läggs separerat från den vanliga barrmassan. Idiotiskt att inte såga det kan man tycka men det är ju bättre att vi kör det direkt till massafabriken än att det ska sorteras ut på sågverket och sedan köras till massafabriken.


Det är faktiskt kul att lasta klentimmer och man behöver inte lasta så mycket för det blir ganska tungt.

Då var veckans sista lass på mellan stolparna. Blev klentimmer och en skvätt barrmassa på toppen av trave 2. Och det var då lass så det både räckte och blev över viktmässigt :mrgreen:


Verkar ha varit blött för skotaren också :mrgreen:.

Tack för denna gång. Kommer mer sen :grin:

6 kommentarer | Läst 748 ggr

Mer om bloggaren

Mikael.O

Medelhuggare

Blev medlem: sön 24 jan 2016, 14:40

En amatörs väg i skogen
En amatörs väg i skogen - dråpligheter och funderingar ur en Ångermanlännings perspektiv

En blogg om en amatörs väg i skogen och om en förhoppning att en dag stå där med egen skog. Men även glimtar ur vardagen och kanske nån fundering då och då. Blir väl mest pladder om timmerbilar och vardagen kring det. Mobilen har man ju med sig överallt och den har ju en kamera så några bilder lär det bli.

Och kommentarer till inläggen blir jag glad av, respons är alltid trevligt :grin:

Kommentarer

av totte sön 26 maj 2019, 14:47
"Regniga London": Den där korsningen känner jag väl. Bara en dryg kilometer därifrån ligger Degermyr där jag bodde i 25 år. Förresten så har du just lämnat London och är i Nyland. Kör du vägen över Klintsjö därifrån sen?

Nästa bild: Är det vägen ut från Östanlid? Tycker det ser ut så.
av ananders sön 26 maj 2019, 17:10
Förstår att du föredrar solsken när du inte har någon hytt på kranen.
av Mikael.O sön 26 maj 2019, 19:47
totte skrev:"Regniga London": Den där korsningen känner jag väl. Bara en dryg kilometer därifrån ligger Degermyr där jag bodde i 25 år. Förresten så har du just lämnat London och är i Nyland. Kör du vägen över Klintsjö därifrån sen?

Nästa bild: Är det vägen ut från Östanlid? Tycker det ser ut så.


Okej så du har bott i Degermyr där är det ju fint.
Precis hytten var i Nyland, släpet var nog nästan kvar i London vid bondgården :smile:. Tätbefolkat...
Japp jag körde Klintsjövägen till 92an. Vägen från Nyland via Holmsjö och Eriksborg till "glaskyrkan" är så låg viktklass på (BK3) så där får jag knappt ens köra tom och portalen under järnvägen i Degermyr är lite för låg, blir cab om man kör där :mrgreen:

Japp det är vägen till Östanlid. i kurvan efter järnvägsövergången ligger virket :smile:.

Kul att du kände igen dig från mina bilder, jag tänkte på dig när jag tog korten och tänkte att jag måste lägga in dom i bloggen :grin:. Iochmed att du skrev tidigare att du bott i trakten (och jag har nog läst det förut här på forumet).
av Mikael.O sön 26 maj 2019, 19:48
ananders skrev:Förstår att du föredrar solsken när du inte har någon hytt på kranen.


Jo ens innersta önskan är ju en hyttkran men vi får se... Fler och fler åkerier går tillbaka till sittnock pga vikten och priset. Lastar du bara några få lass per dag motiverar det inte prisskillnaden. Och vi kör ju endast enkelskift på bilarna så där blir det ännu svårare att motivera det.
av Mangan sön 26 maj 2019, 22:07
Kul med dina bilder! Visste inte att man satt ute och lastade fortfarande, har bara sett hyttkranar här vad jag vet.
av totte mån 27 maj 2019, 00:11
Tack för svar! Det var riktigt kul att se. Jo att du knappast går genom porten i Degermyr tog jag för givet och Holmsjövägen är gräsligt dålig bitvis. Klintsjövägen har mestadels varit bättre underhållen än de allmänna vägarna, sommar som vinter. Körde oftast den till jobbet i Umeå, sen de byggde nya bron över Umeälven, så slapp man tuffa genom hela Vännäs.