Hej på er.
Jag som hade tänkt skriva frekventa blogginlägg om "verkligheten" i timmerbilen. Det gick ju sådär :mrgreen: . Det har varit ganska fullt upp sen blev jag sjukskriven ett tag och då hade jag ju egentligen kunnat skriva en massa men jag kom mig inte för det. Men nu är det ju vackert väder och livet är på topp så nu kanske jag får inspiration att skriva igen. Har ju en massa bilder från tidigare i vinter så det kanske kommer några inblickar i skogslivet.

Skivsjö, Vindelns Kommun


Det börjar bli fint väder för att sitta och lasta nu :grin:


Vackert med utsikt över vatten.


Ibland får man lasta riktiga stockar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Den här var precis på gränsen till för grov. 70 cm är gränsen på massaindustrin (Metsä Board Husum) och den här var 67 enligt virkesmätaren.


Lasta utan kranvågen och chansa är ibland enklaste sättet att komma närmast målet på 64 tons ekipagevikt :smile:. Har oftast en tendens att bli för mycket :mrgreen: .
"Jag kan ju inte fara med det här lasset, det såg löjligt lite ut" och så lägger man på några gripar till och det har spårat ur ordentligt :mrgreen: :mrgreen:.

Ja det blev kanske inte så mycket skrivet men lite iallafall. Nu ska jag bättra mig och fortsätta uppdatera bloggen.

Tack för den här gången.
/Mikael

4 kommentarer | Läst 618 ggr

Mer om bloggaren

Mikael.O

Medelhuggare

Blev medlem: sön 24 jan 2016, 14:40

En amatörs väg i skogen
En amatörs väg i skogen - dråpligheter och funderingar ur en Ångermanlännings perspektiv

En blogg om en amatörs väg i skogen och om en förhoppning att en dag stå där med egen skog. Men även glimtar ur vardagen och kanske nån fundering då och då. Blir väl mest pladder om timmerbilar och vardagen kring det. Mobilen har man ju med sig överallt och den har ju en kamera så några bilder lär det bli.

Och kommentarer till inläggen blir jag glad av, respons är alltid trevligt :grin:

Kommentarer

av totte ons 15 maj 2019, 20:33
Till Skivsjö brukade vi åka på våren och plocka murklor, på den tiden vi bodde i Pengsjö, Vännäs. Mycket vacker trakt där. Trevligt med lite fina bilder, hoppas det blir lite tätare mellan framöver.
av Erre ons 15 maj 2019, 21:38
Våren är en härlig tid att köra timmerbil. 👍
Vägarna torkar upp och det är lagom temperatur. Härligt.
Saknar det denna tiden. 😍
av Mikael.O tor 16 maj 2019, 19:44
Erre skrev:Våren är en härlig tid att köra timmerbil. 👍
Vägarna torkar upp och det är lagom temperatur. Härligt.
Saknar det denna tiden. 😍


Ja det är hur härligt som helst. Ångrar inte att jag bytte jobb och provade på det här.
av Mikael.O tor 16 maj 2019, 19:47
totte skrev:Till Skivsjö brukade vi åka på våren och plocka murklor, på den tiden vi bodde i Pengsjö, Vännäs. Mycket vacker trakt där. Trevligt med lite fina bilder, hoppas det blir lite tätare mellan framöver.


Jo Skivsjöbygden är en vacker trakt. Väldigt fint kring sjön. Så du har bott i Pengsjö? Där var jag ju en del och körde i mitt tidigare jobb som slamtömmare. Där är det ju också väldigt fint. Då kanske du känner till det Vännäs-baserade åkeriet jag kör åt :wink: