Fredag/lördag körde jag igen. Tog det piano på fredag, var så jäkla trött. Mycket på jobbet. Men kom ändå ut och högg upp lite sparade tallar som vält. De som ni ser i förgrund får jag ta annan väg, men de närmast surdraget där traktorn står skall gå att vinscha till sig.


Det visade sig lite bökigare än jag hoppats, gamla vindfällen och allmänt bröt gjorde det lite besvärligt ändå. Och att lasta stockar som kommer in rakt bakom kärran går nästan inte. Istället gjorde jag det i två steg, körde upp till vägen i hyggeskanten och lastade därifrån. Fick ändå förstört någon välmående granplanta. :sad:


-6 på morgonen i lördags, ut tidigt (dvs kl 7 :oops: ) och körra den lite sämre vägen runt för att komma åt. Inga problem att komma fram och lasta, men det gör fysiskt ont att köra igenom granplantor som man har planterat själv. Och dessutom hjälpplanterat... :((
Första lasset kom ut innan det börjat töa, redan kl 10 var det plusgrader, och solen låg på. Fikapaus i solgasset andra lasset.


Körde blandat timmer och massaved andra lasset.


Lite bökigt att lasta av sen, men så är jag klar med den här biten nu. Hoppas det är sista gången jag behöver köra sönder mer här...Blev en hög trots allt, det mesta högg jag i 49 dm. Värötall. En del rotstockar skulle nog gått som klass 1, men förra gången jag högg fröträd och körde vanlig klassning tjänade jag inte många kronor. Inte värt det. Alltid är det krokigt, eller kvistigt eller någon lyra.


Märkte att min lagning av kärran med MAG redan hade börjat mjukna, tur att jag idag fick hem en sån här:
Skall bara få tag i lite elektroder, så...

En kul grej är att man fick med nödiga verktyg, en hacka/borste och ... byggsats till svetsskärm?!


Har redan automathjälm, men bara för skoj skull så byggde jag ihop det. Blev faktiskt en skärm av det hela!4 kommentarer | Läst 575 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Erre mån 16 mar 2020, 09:31
Inte kul att köra i planteringar. ☹️

Tror att du fått handtaget till svetsskärmen på fel sida.
av Mangan mån 16 mar 2020, 12:02
Erre skrev:Tror att du fått handtaget till svetsskärmen på fel sida.


=)) Åh herregud vad dumt! :-bd
av totte mån 16 mar 2020, 13:39
Härligt att se :d Nå men så bra att du har automathjälm, så slipper du använda den där otympliga skärmen. När du är iväg och handlar, köp en riktig slagghacka också, den där grunkan som är med är inget vidare, för att uttrycka det snällt. Nåt i den här stilen:

Bild
av Mangan mån 16 mar 2020, 15:25
Ah, jag har nog en bättre slagghacka också totte.