Det var spårsnö strax innan jul, så jag tog och kollade hur det hade gått med min Sitkaplantring (300 plant bara) längst i söder. Jaha, det såg ju så där ut.



Till och med var de omkullblåsta träden så gott som barkade.



Men det fanns spår i snön, som ledde neråt grannen...



Och där stod det några och såg skyldiga ut!



Idag när jag var och sågade upp vindfällen, så kom grannen gående och vi pratade. Vi kom överens om att det nog var hans getter som betade på mina plantor, och kanske även på d stående träden. Han sa att det fanns kronhjort, så de kan väl vara alternativ skyldiga till vissa skador, om man vill vara snäll. Deras gethägn hade fått ett träd över sig så djuren smet. Sa han...

Killen är trevlig så jag orkade inte bråka allt för mycket - vad gör man annars, polisanmäler? - och han lovade ordna ytterligare staket längs gränsen mellan våra ägor.

6 kommentarer | Läst 3607 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Uvskogen mån 26 dec 2011, 23:17
Varför har du satt Sitka-gran?
av Mangan mån 26 dec 2011, 23:24
Växer mycket bra här sägs det. Satte 2 ha nu i våras på ett annat hygge också.
av Tosca tis 27 dec 2011, 01:52
Getter är underbara, personligheter allihopa, utbrytarkungar av guds nåde, äter helst toppen av nyplanterade äppelträd eller alla tulpanknoppar i rabatten i ett svep.
Behöver man säga mer?
av totte tis 27 dec 2011, 01:57
Rätt uppfinningsrika djur det där, hittar för det mesta ett nytt sätt att ta sig ut när man väl täppt till en möjlighet.
av Thunborg tis 27 dec 2011, 10:18
hm roliga djur det där , "uppfinningsrika" ja dumma nej smarta ja , har de en gång kommit på att gräset är grönare utanför hagen är det snudd på omöjligt att ha dem i hagen .. redig stig de trampat , de har nog varit frispringande ett tag , = dålig uppsyn av djurägaren . är det många pkant som är betade ?
av Mangan tis 27 dec 2011, 20:28
Tja, alla mer eller mindre. Tydligen har de kaniner som rymt också, så de kanske har hjälpt till.