Efter tre dagar - väldigt ineffektiva och korta sådana - så har jag rensat lite sedan stormarna. En del från fjolårets storm, så det fick gå i energivedshögen. Jag har varit allra längst bort och jobbat, så steg ett var att se om traktorn kunde ta sig dit med kärran. Jo, det gick bra. Fick prövat att backa in längs en stickväg som skotaren gjorde när det gallrades 2009. För dåligt med plats för att vända, och det blev alldeles för stenigt och backigt till slut. Så här långt in kom jag.



Mitt ögonmått visade sig vara alldeles förträffligt. Wiren i ändläge, och 3 dm kvar av snarkättingen...



Jaha, allt var lastat, då var det dags att se om jag kunde köra tillbaka genom leran. Två vägpartier var särskilt geggiga, men traktorn klarade det fint. Ringkedjor, diffspärr och styrbroms är en bra kombination!




Någon dag skall jag ge mig ut med spett, spade och hacka och gräva en trumma från resterna av diken (högra sidan) till andra, så att det torkar upp ordentligt. Tror jag skulle bli mycket bättre då.

Så, lasset ni ser på bilderna ovan var resultatet av tre dagars rotande i skogen. Inte så imponerande, va? Men, vi hade tid till annat också!



6 kommentarer | Läst 3384 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Uvskogen ons 28 dec 2011, 21:59
Härliga bilder, plan och fint har du. Men som vanligt jag klagar över min branta och steniga skog, men å andra sidan har jag det bara blött en 20 meter längs med bergsslutet (och på myren förstås). Annars mest torrt.
Ringkedjorna, är det sådana där med höga klackar?

Pinnbröd! Det var länge sen!!
av Slurfi ons 28 dec 2011, 23:15
Onekligen härliga bilder.
av Mangan tor 29 dec 2011, 01:38
Ringkedjor är med ringar ca 2dm i diameter som sitter efter varandra längs däcksbanan. Sen så är det 4 st 2cm höga klackar påsvetsade. Bra grejer i skogen eller där det är lerigt. Inge vidare på stenkross eller asfalt...

Pinnbröd, inte sen scouterna för 30 år sedan. Gjorda på sconesrecept, smakar faktiskt väldigt gott utan smör. Rekommenderas!
av totte tor 29 dec 2011, 14:39
Mycket trevligt att du börjat blogga Mangan! Fina bilder och bra skrivet, gillas förvisso!
av Uvskogen tor 29 dec 2011, 14:57
Jag har kedjor som är uppbyggda av ringar precis så, men inga klackar. Har du svetsat på dem själv?
av Mangan tor 29 dec 2011, 18:24
Nej, jag kan inte svetsa. Har ingen svets heller. Antar att du har ett par väldigt nerslitna kedjor?

Tack totte! Blev så inspirerad av Uvskogens blogg, så jag vart tvungen att göra likadant. :D