Jag var tvungen att att ner två träd som står på gränsen till grannen. Det är två sälgar som växer förbaskat, och nu hotar bli så stora att det är svåra att få ner. Och skymmer solen...

Första trädet gick lätt, men bökigt att gå där och kapa spretigt ris.

Andra trädet var tudelat vid roten, så bestämde mig för att ta det i två omgångar. Givetvis satt det fast i grenverket, men jag hade mina gamla Ardenner på rätt ställe för en gångs skull. Latade mig och drog rakt i fällriktningen, fick hoppa' undan när trädet kom. Det var lite längre än jag trott...Det röda är vinschen. :)

Såg sen att den stam jag trodde satt ihop delade sig när den landade.Tur att de inte separerade tidigare!

Sen var det en ensam pinne kvar. Ganska klen och med ett betydande överhäng mot fel håll, så jag körde på vinschen direkt.


Här drog jag dock bara tills det började gå lätt, gick sen tillbaka och puttade det sista. Så slapp jag stå där det landade denna gången med.Inte världens säkraste, skulle förstås använt brytblock och förlängning, som jag har liggande någon stans. Nå, det gick bra ändå med mina två sågar. Använde batterisågen för att kvista och kapa ner riset för senare vidaretransport till eldplatsen.Fanns lite ljus kvar, så jag gick över till andra sidan huset där jag fällt en björk tidigare. Dags att hugga upp den! Hann två sådana här klabbar innan det blev mat.2 kommentarer | Läst 394 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av JensSkoog ons 16 mar 2022, 23:21
Stor sälg kan snabbt bjuda på överraskningar :-ss .
Röta här och var, och ett jädrans jobb med kvist.
av totte tor 17 mar 2022, 00:11
Luriga saker, man får vara beredd på att det kan hända vad som helst när de sitter ihop. Bra jobbat.