Funderade lite på om jag skulle ge upp för säsongen, men suget blev för stort så jag åkte en sväng till skogen idag också .

När jag kom dit såg jag att de hade hämtat all specialmassaved, så valet var lätt. Åter till 3m-massaved!

Så idag högg jag på det gamla goda viset. Otroligt vad korta bitarna kändes nu! :)
Fick faktiskt ihop ett lass, nästan 3 fub. Björna och tippa, som på den gamla goda tiden.Men vad vore dagen utan incidenter! Första var när sågen stannade. Soppatorsk trodde jag men det fanns bensin i. Men den var mjölkvit?! Såg ut som vatten och olja, kan det ha varit kondens? Sågen hade stått varmt under natten, fulltankad och klar. Tror det var första tanken som var sån här. Jag hällde ut allt som gick, fyllde på med ny bensin och körde vidare utan problem.

Sen var det stödbenet. Ibland fuskar jag och lyfter upp kranen med trepunkten utan att föra upp benen, om jag skall flytta traktorn några meter. Men nu fastnade stödbenet på en stubbe, så det blev lite böjt. :(Tillräckligt mycket för att det inte skall gå att skjuta ända upp. :( :(

Turligt nog har jag en reservdelskran av samma sort, så jag bytte stödben med den.

Men hur riktar man ett sådant här rör med 10cm dia ungefär? Går det ens?

Edit: Ja just det, glömde nämna att torpet som var till salu längs med min väg verkar ha påbörjat upprustning. Nu har de grusat vägen utanför deras tomt, men grusbilen körde lite sönder den delen som de inte grusat. Hmm, de kunde väl sagt något innan. Får väl ringa imorgon och säga hej till den nye grannen...

3 kommentarer | Läst 751 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av tallen100 ons 27 feb 2019, 23:28
Mangan skrev:Men nu fastnade stödbenet på en stubbe, så det blev lite böjt. :(

1551298828_img_20190227_164329375.jpg


Tillräckligt mycket för att det inte skall gå att skjuta ända upp. :( :(

Turligt nog har jag en reservdelskran av samma sort, så jag bytte stödben med den.

Men hur riktar man ett sådant här rör med 10cm dia ungefär? Går det ens?

Tja om inget annat annat riskerar att gå sönder så går det alltid att prova att göra om samma sak lite försiktigt, fast åt andra hållet.
Annars är det väl värme som gäller.
av Uvskogen tor 28 feb 2019, 12:00
Jag böjde stödbenet på en vagn förut. Inte fullt så grovt men nästan. Åkte till en större svets och mekverkstad. En kille la den i stor maskin och på en minut var den rak igen. Kostade "till kaffekassan"🙂
För övrigt så fortsätter du vara min förebild när det gäller manuell fällning. Attans vad du hinner med mycket på en dag.
av Mangan tor 28 feb 2019, 14:18
Ja, köra till en verkstad förstås. Tänkte jag inte ens på! :-bd

Flöt på bra, ja. Själv imponeras jag av de som hugger 4-5 fub/dag. De står väl inte och surfar på sina telefoner så mycket, kantänka. :)