Efter avverkningen i fjol så fick jag för mig att stockmattor kunde vara bra att ha, så jag bad dom lämna sex stycken. Tanke var/är att jag skall kunna ta mig över diken mm när jag kör i skogen med traktorn. Ett impulsköp! :)

Nu äntligen har jag hämtat dom från skogen med min kran o kärra, de var betydligt större än jag trott! Fick allt trixa lite för att få upp dom på kärran.La upp dom i två fina högar hemma - lättare att lasta av - och igår fick jag äntligen lite plåt på.De hade lämnat 8st, så jag fick två mer än de jag betalt för. Å andra sidan var de rätt slitna. Inser nu att de är för stora för att kunna hantera smidigt med kran och kärra. 54 x 9 x 2 dm, dvs 1 kubik styck. Funderade på om man skulle sätta motorsågen i ett par, så man får 2 x 24 plus 2 x 30 dm. Borde vara betydligt lättare att hantera! Lär väl kosta en kedja i alla fall, med tanke på gruset. ^#(^

Eller så bygger jag en bro av dom, men var?? :-bd


Förresten, när jag letade efter bilder på stockmattorna, så hittade jag den här fina vinterbilden. Längtar redan... ;)3 kommentarer | Läst 1063 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av totte sön 16 jun 2019, 19:10
Rejäla klunsar. Bra jobbat att få upp dom på vagnen.

Ska du kapa dom är det nog idé att leta fram en gammal sliten kedja. En barkspade, eller yxa för att skala av ytskiktet där snittet skall vara hjälper nog en del också.
av Erre sön 16 jun 2019, 20:04
Härlig vinterbild. 👍
av Hanatorp sön 01 sep 2019, 19:13
Mycket trevlig bild!