Yngsta tösen har lite svårt att komma igång. Efter gymnasiet har det blivit mest sitta hemma framför datorn, och inte riktigt veta vad man skall göra.

Sedan några månader arbetar hon några timmar då och då i ett stall, ger lite fickpengar och bättrar på självförtroendet.

Hennes bil hon köpte efter gymnasiet visade sig bli kaputt. Vi testade och bytte det mesta, men kom snart fram till att det läcker ut avgaser i kylarvätska så det kokar över.

Topplockspackningen eller något sprucket. Till slut har jag lyckats övertala henne om att vi river och kollar. Så några timmar då och då går vi ut och skruvar på bilen. Jag har bytt topplockspackning i en gammal dieselmotor med stötstänger, detta är lite svårare i och med att kamaxlarna är uppe på och med rem och allt.

Nu har vi i alla fall lyckats plocka bort kåpan som håller kamaxlarna. Sen är det bara att skruva loss topplocket i nästa steg, så får vi se vad vi ser.
Vi har ingen stress, så vi går efter Haynes manual och köper lite specialverktyg som behövs. Tänkte passa på att byta kamrem o vattenpump och packboxar till kammarna. Hittade en spricka i rotorn till fördelaren också, den får vi byta.

När vi är där ute så går timmarna fort, och vi har det trevligt. Ibland får hon visa mig hur man gör, och ibland visar jag henne. Min förhoppning är att vi skall få ihop det igen och att det kommer bli ett minne för livet (i alla fall mitt, hon kanske hinner glömma 😎). Men vi får ta det som det kommer. Ingen stress som sagt var. 👍

7 kommentarer | Läst 1010 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av JensSkoog tor 26 maj 2022, 22:06
Det där är rakt ut föredömligt, Mangan :-bd :-bd
Ingen av mina fem ungar har någon gång tagit intress av att
skruva, vara sig bil eller såg, och det är sorgligt :((
av totte tor 26 maj 2022, 23:46
Bara så bra!
av Mangan fre 27 maj 2022, 00:00
Jadu Jens, visste vore det roligt om barnen hade samma intresse som man själv, men man får ta det som det blir. 👍 Det är ju egna människor med egna liv nu. Också därför jag inte har någon förhoppning att de skall ta över gården, bättre att de följer sina egna drömmar. Säljer den hellre så de får göra något kul med pengarna istället. 😇
av tallen100 fre 27 maj 2022, 00:10
👍👍👍
av Elmhult fre 27 maj 2022, 12:34
Skitbra! Även om det går åt helvete med bilen blir det bra minne! 😁
av Slurfi lör 28 maj 2022, 13:05
Bra grej, bra för självförtroendet och det kan nog ge en annan syn på livet än att bara köpa nytt eller lämna bort.
av Erre sön 29 maj 2022, 19:07
Bra projekt. Lärorikt och sen gör ni något tillsammans med. 👍👍