Dimma o dis, inte världens roligaste.Har fortfarande inte hunnit att tömma tre batterier på en dag. Förresten fick jag det tredje batteriet att funka, tog hem det och när jag skulle testa igen så funkade det. Har det batteriet under bevakning tills vidare...

Nu med tre batterier så skippade jag saveE-läget på min 535 ixp. Och med justerad och filad kedja kändes den riktigt trevlig. Skulle vilja säga att den inte är långt efter en 339 nu i kvistning, men mer driftsäker. Skall bara bli riktig vän med kedjespännaren. :)

Jag har ett par fodrade handskar med membran (Exelar 2144) så handtagsvärmen har jag klarat mig utan än så länge.

@slurfi undrade varför jag lämnat en stubbe på björken, här är exempel på hur de kan se ut. Även om man kan få med en del i massaveden, är det lite struligt om den är alltför krokig!6 kommentarer | Läst 601 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av totte tor 09 jan 2020, 19:18
Det har varit ovanligt disigt och grått under senhöstern och det som ännu inte är nån vinter. Kan särskilt inse hurpass både tråkigt och besvärligt det är för er som skall försöka få nåt gjort i skogen.

Intressant att följa riktigt praktiskt bruk av batterisågen, överträffar allt tyckande och spekulerande (som jag även själv varit skyldig till ibland).
av Mangan tor 09 jan 2020, 21:32
Ja, nån måste ju pröva, så varför inte en elektronikingenjör? :ymparty:
av ananders tor 09 jan 2020, 22:14
Håller helt med om vädret, börjar allvarligt överväga att sluta hugga. För blir det inte torrare väder kommer det bli problem att köra ut virket.

Kul att se att batterisågar kan fungera praktiskt men just nu tror jag inte de passar mig men utvecklingen går väl framåt.
av Mangan fre 10 jan 2020, 13:01
Ja, jag går ju som sagt ut i skogen, för att ta trakorn med blir bara lera av allt. Hoppas på en vecka fruset i februari, så försöker hugga klart så snabbt som möjligt. Sen är det bara att be till vädergudarna...
av Erre fre 10 jan 2020, 22:09
Kul att elsågen funkar bra. 👍

Kör på. Någon gång måste kylan komma.
Att då bara ha skotningen kvar är inte fel.
av Kse sön 12 jan 2020, 12:44
Kul att se att 535:an funkar fint i skogen, har bara finkört lite på gården med min men är nöjd än så länge.