Tror jag? Nästa vecka hinner jag inte, och trodde det skulle tinat ordentligt till veckan efter. Men dagens långtidsprognos ger kalla nätter in i andra halvan av mars...




I alla fall, bestämde mig för att ta bara ett träd till och sedan åka hem i fredags. Så här ramlade det trädet. Hade trott att den torra grenen skulle knäckas, men den höll! :) Fantastiskt...



Efter att ha klurat några minuter så bestämde jag mig direkt för att vinscha ner det, så hämtade vajern och ett block så jag kunde dra det mot mig. Gick smidigt, så det var snart nere.

Mossens resultat. Har inte anmält det än, man vet ju aldrig... Ligger 25-30 m3fub tror jag.



Så, det ljusgröna är det jag gallrat. Gula linjen är gränsen mot @Hanatorp, de blå plupparna är gränsmarkeringar som gjordes vid laga skiftet 1940. Det blåa strecket på mossen är vägen jag gjorde för traktorn. Alldeles söder om den vägen är det ett gammalt dike som jag inte tordes köra över, därav vändplatsen. Bakgrundskartan är mix mellan trädhöjd och terränglutning.



Började alltså med det som inte gick att nå från "land", eftersom jag inte litar på vintrarna längre. Den östra biten av mossen kan man vinscha uppe från höjderna, om det skulle behövas. Fast det går ju fortare att köra ner på mossen, såklart, om den är frusen.

Nu är det dags för sista veckan framför skrivbordet...

9 kommentarer | Läst 4087 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av totte sön 11 mar 2018, 14:30
Det har varit intressant och läsvärt att följa mosshuggningen. Är kul att se kartan också, då får man en mycket bättre uppfattning om området.

Bara en optimist tror att en torrgren går av när man vill det. Hade det däremot varit aktuellt att ta ner det trädet hade grenen gått av medan du sågade och ramlat i skallen på dig.

Ja dom som har virke som skall ut tycker nog det är bra med kallvädret som det hotas med. För min del fick det gärna bli lite mer vår nu.
av Erre sön 11 mar 2018, 16:26
Härlig läsning.
Du är en kämpe i vanlig ordning.
👍
av halvproffs sön 11 mar 2018, 17:35
Fortsätt så länge det finns förutsättning med vädret och tid om du inte är klar.
av tallen100 sön 11 mar 2018, 19:52
135an blev att se riktigt brutal ut efter breddningen :-bd
av curre tis 13 mar 2018, 13:58
Bra jobbat som vanligt Mangan. Har du tur håller vädret i sig nån vecka till.
av Uvskogen lör 17 mar 2018, 20:29
Längtar så väldigt mycket ut och inte gör dina inlägg det mindre lockande.
av Mangan sön 18 mar 2018, 17:47
Har du annat för dig? Inte sjuk väl??
av Uvskogen sön 18 mar 2018, 20:59
Mangan skrev:Har du annat för dig? Inte sjuk väl??


Nej nej, hur frisk som helst. Men det är grymt mycket snö i skogen. Går inte att hugga alls.
av Mangan sön 18 mar 2018, 21:31
Aha, ja här är den snart borta tror jag. Ligger kasnke 1dm nu packad. Skall bli töväder nästa vecka, tveksamt om jag kommer ut på mossen igen.