Fick mig en bonusdag i skogen idag. Började bra, få jag på förmiddagen fick meddelande om att jag kunde hämta min Skogskompis på ICA. Jag hade tänkt hugga bara idag, men med kompisen så blev det körning också. :-bd

När jag kommit från ICA fick jag meddelanden om nästa paket, mitt reklamerade hjälmfäste. Gick in igen, men det var såklart på byns andra paketutlämningsställe. :) Det här kom med ett stor skruvhuvud istället för insex. Praktiskt, men skruven var i vägen för hjälmbrättet.

Får väl byta till den gamla, ser ut att gå bra.Så far, så good, som vi säger.

Körde förbi Skene järn för att se om de hade några lyftkrokar, men de hade inte den minsta modellen för 1 ton. Skall kolla Swedol i Borås.

De hade däremot något som jag länge funderat på att köpa.


Aluminiumklammer för vältlappar! Har tiggt från Södra vid behov, men orkade inte med det längre. Billigaste jag hittade på nätet var 260:- plus frakt, dessa kostade 399:- så det var väl inte så blodigt. Plus att jag hinner få dem innan mars månads utgång, då jag lovat timmer o massa.

Visade sig att de var felmärkta, de skulle kostat 502 kr. :shock: Fick de för 399 till slut ändå. Jag räknar med att dessa skall räcka resten av mitt verksamma liv, och kanske till någon ev. arvtagare också. 8)

Artade sig bra den här dagen!

Nå, när jag huggit en stund och skulle börja lasta, så vred jag om tändningen och ... "klick". Den som funkade så bra i förrgår??

Började känna på kablar och skruva och justera polskor. Inget hjälpte. "klick".

Men va fan! Googlade "startmotor klickar" och fick tipset att slå på den med en hammare för att solenoiden hade hängt sig. Tog en spännbjörn och duttade försiktigt på motorn (solenoiden är inbyggd på dessa cav-startare).
Sepofan! Gick igång direkt. Då vet man. :ugeek:

Nu har det inte regnat på en vecka, och det är så gott som helt torrt där det inte har blivit körspår innan. Dammar när man kör. 8) Synd att det är lite i elfte timmen. Skall försöka köra i skogen fre-tis.

Kommer det regna något mer innan midsommarafton? ;)

4 kommentarer | Läst 664 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av JensSkoog tor 26 mar 2020, 00:36
Gammalt trix det där med att knacka på startmotoren med en hammare eller dylikt.
Alla vi som har körd bil med isär Lucas på sextio och sjuttiotalet känner till det.
Minns vi fick byta in startmotoren i en nyöverhalad för en rimlig peng.
av Mangan tor 26 mar 2020, 01:02
Ja, det är ju en Lucas CAV Ca45 från 60-talet, så :) Kan tänka mig att den är lite gammal och seg, funderar på att köpa en nop-name ersättare. En reparerad CAV kostar en halv förmögenhet, medan du kan få en ersättare för 2 lakan ungefär. Hade faktiskt en hemma, men tyckte CAV:en funkade bra så jag returnerade den.
av totte tor 26 mar 2020, 02:31
Lucas, mannen som uppfann mörkret.
av alias tor 26 mar 2020, 07:32
totte skrev:Lucas, mannen som uppfann mörkret.


Även känd som "Mörkrets Furste". :wink:

MVH
Alias