Så, då var en skogs-onsdag till avklarad. Idag var träden lite grövre, så jag fick inte med mig allt jag högg i ett lass. Tyckte att det flöt på bra i början, men så fällde jag fast lite väl mycket efter lunch. ^#(^ Gran som hamnar i björkklyka blir sällan roligt. :cry:

Precis när jag fyllt kärran och var på väg ut ur skogen ringde min nya granne, vi hade bestämt träff idag för att säga hej och diskutera vägen lite. De hade redan på eget initiativ grusat till sig, och även grusat där den första grusbilen gjorde spår, så det skall nog gå bra. En barnfamilj som skall ha det som sommarställe verkade det som. Kul att de skall renovera. Svärfar var med, antagligen för att han ägde skog så han fick prata med skogsbönder (dvs undertecknad) på skogsbönders vis. :-bd

Det slutade med att vi körde på som innan, jag underhåller i min ände, och han i sin ände. Och om någon kör sönder för någon annan, så fixar man det. Jag var lite inne på att bilda vägförening (3 villor, 1 sommarstuga och 2 skogsgårdar skall samsas om (delar av) vägen), men avvaktar. Det skall gallras 12 ha inom 10 år, som skall ut via den vägen.

Pekade ut lite gränspinnar, och vi trodde nog bägge att vägen gick på min mark, och att deras gräns var en 5-10m från vägmitt. Inga servitut eller avtal fanns vad någon av oss visste.

Efter att ha tjata en stund kom jag på att jag skulle hämta reservdelar till sågen innan de stängde. Så det var upp igen till gården och tippa av dagens skörd. Var lite stressad, missbedömde avstånd, så det blev såhär:

Första gången, faktiskt. Vet inte hur jag skall lösa det, men tror inte timmerbilen blir glad om det ser ut så när han kommer. :lol: Lättast kanskeär att lasta allt igen...

Reservdelarna blev dyra, 470:- för membran, filter, slang och gummibälg till insuget. Hoppas detta hjälper nu då!

3 kommentarer | Läst 604 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Erre ons 06 mar 2019, 20:40
Kul att nya grannarna verkar bra. 👍

Mindre kul med vältan.
Fixar du till det värsta och fortsätter lika fint som du brukar så klarar nog chauffören att rätta till några grip utan en massa gnäll.
av Mangan ons 06 mar 2019, 20:56
Det sved lite att jag var tvungen att lämna högen. Det syns så bra från landsvägen... :oops:

Jag får se hur jag gör, men på en timme borde man kunna fixa ihop det rätt bra.
av totte ons 06 mar 2019, 23:00
Gran som hamnar i björkklyka blir sällan roligt. :cry:


Den har nog de flesta som huggit råkat ut för nån gång, tillhör de mer tålamodsprövande.