Mina plantor skall skyddas med Multipro, som jag får sätta på själv. Det tar ett tag innan man får in en bra rutin, men tror jag har hittat den nu. Fem plantor i taget träs på med skydd, rot beskärs och sätts i hink med vatten. Inspirerad av @boksson så byggde jag ihop två bockar för att få rätt höjd. Eventuellt blev det lite högt, men det går ju att korta... Fick äntligen användning för min GCM8 SJL + GTA 3800. Vilken fröjd att använda, jämfört med min lånade NoName såg.



Tycker det är varierande kvalitet på rötterna, en sån här planta tex den slängde jag.



Laddade kärran med 300 plant som hade tagit 3 timmar att fixa ungefär. Kom ut till skogen strax efter 15, men fortfarande varmt!



Tog ca 4,5 timmar med fikapaus att sätta dessa. Och jag tyckte jag fick till lite schvung på slutet, polletten trillar ner hack för hack hur man gör (enligt @Tåndemåla). 300 plantor om dagen är vad jag räknat med, och 3-4 dagar per vecka. Tyvärr är det så mycket annat som kommer emellan nästa vecka, vi får se hur många det blir.

Satt 1250 plantor av 6000. Mycket kvar att lära sig på. :geek:

Hittade ett kablage i skogen, någon som vet var det är? Någon givarsladd till skördaraggregat? Såg väldigt fin ut, förutom ena änden.



3 kommentarer | Läst 3436 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av rikard_e sön 06 maj 2018, 22:33
Kul att det går fint med plantorna!
Vad får du ge för barrotplantorna?
av Mangan mån 07 maj 2018, 07:47
Det står 3:10 på beställningen.
av totte mån 07 maj 2018, 16:08
Klokt att satsa på riktig arbetshöjd, ryggen får tillräckligt med påfrestning av själva sättandet. Bra med riktiga grejor när man skall snickra något.